Vastuullisen ravintolatoiminnan johtaminen - Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinto
Opiskelumuoto
monimuoto-opiskelu
Koulutustyyppi
Ammatillinen lisäkoulutus EAT
Koulutusaika
13.8.2024 - 20.12.2025
Paikkakunta
Rovaniemi
Haku päättyy
28.7.2024
Kohderyhmä
Tulevaisuuden keittiöjohtajuus odottaa – Tartu tilaisuuteen ja kehity huippuosaajaksi! Haluatko nousta ravintola-alan kärkipelaajaksi? Tule mukaan Vastuullisen ravintolatoiminnan johtamisen koulutukseen, joka on suunniteltu juuri sinulle, jolla on paloa kehittää tulevaisuuden keittiötoimintaa.Olipa sinulla kokemusta sitten esihenkilönä tai tiiminvetäjänä, tai kyseinen tehtävä on sinulla vasta suunnitelmissa, tämä koulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden kehittyä.
Koulutuksen tavoite
Koulutuksessa opit hallitsemaan keittiötoiminnan muutoksia, kehittämään palveluita ja hankkimaan tarvittavaa osaamista tiimien valmentamiseen. Lisäksi saat käyttöösi tehokkaat työkalut, joilla ohjaat keittiösi tulokselliseen toimintaan niin lainsäädännön kuin taloudenkin saralla. Vahvistat johtamistaitojasi ja saat valmiuksia, joilla inspiroit tiimiäsi kohti muutosta ja tuloksellisuutta.
Opetuksesta vastaavat kokeneet opettajat Ari Manninen, Maria Lehtinen sekä Eveliina Hiltunen. Asiantuntijoina mukana myös mm. Tero Mäntykangas (Lapland Hotels), Jouko Rajanen (Choco Deli, Lapin Krassi, Ravintola Massimo), Joel Manninen (Glowing Ember, Suomen MasterChef kilpailija 2023) sekä Ilari Kesti (Lisäpalvelu Pohjois-Suomi).
Toteutussuunnitelma
Koulutus alkaa oppisopimuskoulutuksena tai monimuotokoulutuksena elokuussa 2024. Koulutusaika 08/2024 - 12/2025. Lähiopetuspäiviä on 16 ja verkko-opetuspäiviä 5. Lisäksi opetukseen sisältyy itsenäisiä oppimistehtäviä.
Lähiopetus järjestetään Rovaniemellä, mutta työpaikkasi voi olla missä päin Lappia tahansa.
Oppisopimuskoulutus edellyttää voimassa olevaa työsuhdetta alan työpaikassa ammatillisesti pätevän työpaikkaohjaajan ohjaamana. Koulutus on maksuton.
Monimuotokoulutuksessa ei vaadita alan paikkaa. Opiskelu on omaehtoista ja sisältää lähiopetuksen, työharjoittelun opiskelijan itse hankkimissa esihenkilötehtävissä, oppimistehtävät ja projektityön. Opiskelumaksu on 400 eur.
Lähi- ja etäopetuspäivät
- 13.8.2024 Opintojen aloitus, orientaatiopäivä
- 14.8.2024 Tutustuminen alan toimintaympäristöön (benchmarking). Ravintola- ja cateringalan nykytilanne Rovaniemellä ja Lapissa. Liikeidea, visio ja strategia, toimintasuunnitelma ja menestyksen avaintekijät
- 11.9.2024 Yrittäjyys, vieraanvaraisuus ja elämyksellisyys ravintolamaailmassa
- 1.10.2024 Etäpäivä TEAMS. Benchmarkingin vaikutukset omaan yritykseen ja työyhteisöön
- 5.11.2024 Tilaus ja varastotoiminta sekä päivittäisten toimintojen ohjaaminen. Ruoan ja juoman yhdistäminen, erikoiskalojen ja äyriäisten käsittely ja valmistusmenetelmät
- 28.11.2024 Etäpäivä TEAMS. Kestävä kehitys, ympäristövastuullisuus ravintolan näkökulmasta. Hävikin hallinta. Green Key -sertifikaatti. Eri uskontojen vaikutus ruokavalioon. Kasvisruokavaliot
- 9.1.2025 Keittiöpäivä. Kasvis ja erikoisruokavaliot, vegaanisen ja gluteenittoman menun valmistaminen
- 4.2.2025 Oman yksikön talouden seuranta, arviointi ja ohjaaminen
- 12.3.2025 Vuorovaikutustaidot
- 8.4.2025 Keittiöpäivä. Yrittäjyys ja esihenkilöaseman mukainen toiminta. Choco Delin suklaakoulu
- 29.4.2025 Etäpäivä TEAMS. Työnopastus ja perehdyttäminen, työpaikkaohjaajana toimiminen
- 13.5.2025 Laadukas esihenkilötyö3.6.2025, Etäpäivä TEAMS. Esihenkilötyön työlainsäädäntö
- 12.6.2025 Keittiöpäivä. Menu ja ruokalistasuunnittelu. Esihenkilönä toimiminen, oman ja työyhteisön toiminnan kehittäminen
- 5.8.2025 Asiakas- ja sidosryhmät, ammatilliset verkostot, sisäinen viestintä
- 2.9.2025 Työvoimavuokraus ja -markkinat, työyhteisön johtaminen, monikansallinen työyhteisö
- 2.10.2025 Sosiaalinen media ja markkinointi
- 22.10.2025 Etäpäivä TEAMS. Asiakas- ja kilpailija-analyysin tekeminen
- 11.11.2025 Keittiöpäivä
- 26.11.2025 Etäpäivä TEAMS. Kehittämisprojektin esittely
- 9.12.2025, Etäpäivä TEAM. Palaute ja opintojen päättäminen
Lähiopetuspäivät tarjoavat mahdollisuuden verkostoitua ja kehittää osaamistasi yhteisöllisesti. Verkko-opetus tukee teoreettista osaamista, ja oppimistehtävät auttavat soveltamaan oppimaasi käytäntöön ja integroimaan opintosi työpaikkasi kehittämistoimintaan.
Hakeutuminen
Hakeutuminen 28.7.2024 mennessä. Olemme yhteydessä hakijoihin hakuajan päätyttyä. Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.
Lisätietoja sisällöstä ja toteutuksesta:
Ari Manninen, puh 0400 318 688, ari.manninen@redu.fi
Lisätietoja oppisopimksesta:
Merja Makkonen, puh. 040 182 7291, merja.makkonen@redu.fi