Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto
Elintarvikejalostuksen ammattitutkinnon suorittanut henkilö osaa työskennellä elintarvikelainsäädännön sekä yrityksen ja työkohteen omavalvontasuunnitelman mukaisesti. Hän osaa noudattaa hyvää työskentelyhygieniaa ja huolehtia työympäristön siisteydestä. Lisäksi tutkinnon suorittanut henkilö osaa työskennellä yrityksen laatujärjestelmän mukaisesti ja arvioida valmiin tuotteen laatua.
Valitun osaamisalan mukaisesti tutkinnon suorittanut henkilö osaa valmistaa pienimuotoisessa elintarvikkeiden jalostuksessa yhtä tai kahta elintarviketta kaikkiaan yhdeksästätoista tuoteryhmästä. Hän hallitsee valmistusprosessin raaka-aineiden vastaanotosta tuotteen valmistukseen, aistinvaraiseen arviointiin ja valmiin tuotteen laadun arviointiin asti. Liha-alan osaamisalalla tutkinnon suorittanut henkilö hallitsee joko teurastamisen tai lihanleikkauksen. Valinnaisista tutkinnon osista riippuen tutkinnon suorittanut henkilö osaa pakata, myydä tai varastoida elintarvikkeita pienimuotoisessa elintarvikkeiden jalostuksessa. Lisäksi tutkinnon suorittanut henkilö osaa selvittää asiakaslähtöisen tuotekehityksen lähtökohdat sekä kehittää uuden tuotteen tai parantaa olemassa olevaa tuotetta.
Tehtäviä, joissa tutkinnon suorittanut voi toimia
Tutkinnon suorittanut henkilö voi toimia työntekijänä tai yrittäjänä pienimuotoisessa elintarvikkkeiden jalostuksessa. Hän valmistaa myyntikelpoisia elintarvikkeita, alkoholipitoisia juomia, meijerituotteita ja lihatuotteita sekä teurastaa eläimiä, leikkaa ruhon myyntikuntoisiksi lihalajitelmiksi ja kehittää uusia elintarvikkeita.
Lisätietoja ja hakeutuminen

