Elintarvikealan perustutkinto
Elintarvikealaa voit opiskella Rovaniemellä Jänkätien toimintayksikössä.
Elintarvikkeiden valmistaja
Ammatissasi suunnittelet, esivalmistelet, valmistat, myyt ja tuotekehität erilaisia elintarvikealan puolivalmisteita, ruokia ja alan erikoistuotteita. Elintarvikkeiden valmistajana voit työskennellä elintarviketeollisuudessa, alan pientuotannossa, suurtalouksissa, tukku- tai vähittäiskaupassa tai alan yrittäjänä.
Erikoistumalla lappilaisiin raaka-aineisiin ja niiden jalostamiseen hankit itsellesi osaamisen, jonka avulla voit tarjota alueen kuluttajille ja matkailijoille laadukkaita, helposti valmistettavia ruokatuotteita. Samalla tarjoat terveellisiä, eettisiä ja ekologisesti kestäviä elintarvikkeita kuluttajille.Toimintasi tukee paikallisesti tuotettujen elintarvikkeiden kehitystä ja laadukkaiden matkailutuotteiden syntymistä Lapissa.
- Kielitaitovaatimus B1.1.
- Koulutuspaikkakunta Rovaniemi.
- Tutkinnon perusteet (opintopolku.fi)
Leipuri-kondiittori
Valmistat ruoka- ja kahvileipiä, kakkuja, leivoksia sekä muita asiakkaiden toivomusten mukaisia tuotteita. Perustuotteiden valmistuksen lisäksi kehität jatkuvasti uusia tuotteita.
Työskentelet asiakkaiden parissa, tiiminä työtoverien kanssa sekä osaajana tuotantoketjussa. Työympäristöt voivat vaihdella käsityövaltaisesta automatisoituun tuotantolaitokseen.
Voit työskennellä erikokoisissa leipomoissa, kahvila-konditorioissa, paistopisteissä, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä, pitopalveluyrityksissä tai itsenäisenä yrittäjänä.
Leipuri-kondiittorina sinun on oltava taitava käsistäsi ja ahkera. Sinulla on hyvä makuaisti. Ymmärrät hygienian tärkeyden ja sopeudut vaihteleviin työaikoihin ja työtahtiin.
- Kielitaitovaatimus B1.1
- Koulutuspaikkakunta Rovaniemi.
- Tutkinnon perusteet (opintopolku.fi)
Elintarvikealan esittelyvideo
Jos videoupotus ei näy yllä, voit katsoa videon REDUn YouTube-kanavalta.