Elintarvikealan perustutkinto
Elintarvikealaa voit opiskella Rovaniemellä Jänkätien toimintayksikössä.
Elintarvikkeiden valmistaja
Ammatissasi suunnittelet, esivalmistelet, valmistat, myyt ja tuotekehität erilaisia elintarvikealan puolivalmisteita, ruokia ja alan erikoistuotteita. Elintarvikkeiden valmistajana voit työskennellä elintarviketeollisuudessa, alan pientuotannossa, suurtalouksissa, tukku- tai vähittäiskaupassa tai alan yrittäjänä.
Erikoistumalla lappilaisiin raaka-aineisiin ja niiden jalostamiseen hankit itsellesi osaamisen, jonka kautta voit palvella alueen kuluttajia ja lappilaisia matkailijoita saamaan laadukkaita ja helposti valmistettavia ruokatuotteita ruokavalioonsa. Samalla kun tarjoat kuluttajille terveellisiä, korkealaatuisia, eettisesti ja ekologisesti lähellä tuotettuja elintarvikkeita, luot paikallisille ja matkailijoille elämyksiä ruokapöytään. Toiminnallasi tuet paikallisen elintarvikeketjun kehittymistä ja laadukkaiden matkailutuotteiden syntymistä maakunnassa.
Koulutuspaikkakunta Rovaniemi.
Tutkinnon perusteet (opintopolku.fi)
Leipuri-kondiittori
Valmistat ruoka- ja kahvileipiä, kakkuja, leivoksia sekä muita asiakkaiden toivomusten mukaisia tuotteita. Perustuotteiden valmistuksen lisäksi kehität jatkuvasti uusia tuotteita.
Työskentelet asiakkaiden parissa, tiiminä työtoverien kanssa sekä osaajana tuotantoketjussa. Työympäristöt voivat vaihdella käsityövaltaisesta automatisoituun tuotantolaitokseen.
Voit työskennellä erikokoisissa leipomoissa, kahvila-konditorioissa, paistopisteissä, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä, pitopalveluyrityksissä tai itsenäisenä yrittäjänä.
Leipuri-kondiittorina sinun on oltava taitava käsistäsi ja ahkera. Sinulla on hyvä makuaisti. Ymmärrät hygienian tärkeyden ja sopeudut vaihteleviin työaikoihin ja työtahtiin.
Koulutuspaikkakunta Rovaniemi.
Hakeutuminen
Elintarvikealan esittelyvideo
Jos videoupotus ei näy yllä, voit katsoa videon REDUn YouTube-kanavalta.