Ohjaus ja tuki
Monipuolista ohjausta ja tukea on saatavilla laajasti kaikissa toimintayksiköissämme. Täältä löydät oikeat asiantuntijat ohjaukseen, terveydenhoitoon, kuraattoripalveluihin ja ICT-palveluihin.
Monipuolista ohjausta ja tukea on saatavilla laajasti kaikissa toimintayksiköissämme. Täältä löydät oikeat asiantuntijat ohjaukseen, terveydenhoitoon, kuraattoripalveluihin ja ICT-palveluihin.
REDUssa opiskelijan palvelu ja hyvinvoinnin edistäminen tarkoittaa arjen tekoja päivittäin. Ammatillisen koulutuksen tavoitteena on tukea opiskelijoiden kehitystä hyviksi, tasapainoisiksi ja sivistyneiksi ihmisiksi ja yhteiskunnan jäseniksi sekä antaa opiskelijoille jatko-opintovalmiuksien, ammatillisen kehittymisen, harrastusten sekä persoonallisuuden monipuolisen kehittämisen kannalta tarpeellisia tietoa ja taitoja.
Opintojen ohjaus on koko oppilaitoksen ja jokaisen opettajan opetustyöhön kuuluva asia. Päävastuu opinto-ohjauksen suunnittelusta ja toteuttamisesta on opinto-ohjaajalla. Sinulla on oikeus saada riittävää opetusta ja ohjausta, joka mahdollistaa tutkinnon ja koulutuksen perusteiden mukaisten ammattitaitovaatimusten ja osaamistavoitteiden saavuttamisen. Ohjausta annetaan sekä oppilaitoksessa että työpaikalla järjestettävän koulutuksen aikana.
Jokaiselle opiskelijalle nimetään opintojen alussa henkilökohtainen omaohjaaja. Hän toimii tukee, ohjaa ja seuraa opintojesi etenemistä yhdessä sinun kanssasi koko opiskelupolkusi ajan. Hän ohjaa ja tukee sinua kasvamaan oman alasi osaavaksi työntekijäksi.
Opettajan ja erityisopettajan tehtävänä on tukea ja ohjata opiskelijaa saavuttamaan opiskelijan omat henkilökohtaiset tavoitteet (HOKS). Opettajan tehtävänä on tukea ja kannustaa sinua saavuttamaan omat tavoitteesi.
Erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat opiskelevat REDUssa integroituna ammatillisiin opetusryhmiin. Mikäli sinulla on oppimistestein määritelty, lääketieteellisesti diagnosoitu tai muutoin todettu oppimisvaikeus tai opiskeluun vaikuttava terveydellinen syy tai haastava elämäntilanne, on sinulla mahdollisuus saada erityistä tukea ja ohjausta sekä tarvittaessa arviointiperusteiden mukauttamista.
Opiskeluhuollon tavoitteena on edistää ja ylläpitää opiskelijoiden oppimisvalmiuksia, hyvää psyykkistä ja fyysistä terveyttä sekä sosiaalista hyvinvointia. Tavoitteena on verkostoyhteistyössä ehkäistä syrjäytymistä sekä opiskeluun ja opiskelijan elämään liittyviä muita ongelmia. Ongelmia ja oppimisvaikeuksia tunnistetaan ja niihin reagoidaan välittömäsi. Opiskelija ohjataan tarvittaviin asiantuntijapalveluihin ja sen avulla ehkäistään opintojen keskeytymistä.
Opiskeluhuollon ohjausryhmä vastaa toiminnan suunnittelusta, kehittämisestä ja arvioinnista. Toimintayksiköissä toimii omat yhteisölliset opiskeluhuoltoryhmät, jotka kokoontuvat säännöllisesti noin 4 kertaa vuodessa. Yksilökohtainen opiskeluhuolto kokoontuu aina tapauskohtaisesti opiskelijan tueksi tarpeen mukaan.
Opiskelukyky on opiskelijan työkykyä, johon terveyden ja voimavarojen lisäksi vaikuttavat opiskeluympäristö, opiskelutaidot ja opetustoiminta.
Tietoteknisissä ongelmissa palvelevat ICT-palvelut ja digitutorit.