Siirry sivusisältöön
  • Hakijalle
    • Hae koulutukseen
      • Haussa nyt - Koulutuskalenteri
      • Jatkuva haku
      • Yhteishaku
      • Hakijan neuvonta
      • Hakeutumisessa huomioitavaa
    • Tutkinnot ja koulutukset
      • Ammatilliset perustutkinnot
      • Ammattitutkinnot
      • Erikoisammattitutkinnot
      • Lupa- ja korttikoulutukset
      • Valmentavat koulutukset
    • Polkuvaihtoehdot
      • Ammattilukio
      • Huippuosaajan polku
      • Kansainvälinen polku
      • Urheiluakatemia
      • Väyläopinnot
      • Yrittäjyysopinnot
    • Opiskelu oppisopimuksella
      • Oppisopimus opiskelijoille
      • Oppisopimus yrittäjälle
      • Usein kysyttyä
    • Opoille
      • Ammatinvalinnan ohjaus
      • Nivelvaiheyhteistyö
    • Maahanmuuttajalle
  • Työelämälle
    • Osaamista henkilöstölle
      • Haussa nyt - koulutuskalenteri
      • Tutkintotavoitteinen koulutus
      • Lupa- ja korttikoulutukset
      • Työnantajien ja yritysten neuvonta
      • Yhteishankintakoulutukset
    • Opiskelijoita työpaikalle
      • Oppisopimus ja koulutussopimus
      • Kansainväliset opiskelijat
      • Ilmoita harjoittelu- tai työpaikka
    • Oppisopimus mahdollisuutena
      • Oppisopimus työnantajalle
      • Oppisopimus työntekijälle
      • Oppisopimus yrittäjälle
    • Yhteistyö ja kehittäminen
      • Hankkeet ja työelämäyhteistyö
      • Työelämäfoorumit ja verkostot
      • Oppimis- ja kehittämisympäristöt
    • Työpaikkaohjaus ja kyselyt
      • Tietoa työpaikkaohjaajalle
      • Työpaikkaohjaajakoulutus
      • Työpaikkakysely
      • Työpaikkaohjaajakysely
  • Opiskelijalle
    • Opintojen alussa
      • Aloitusvalmennus
      • HOKS
      • Polkuvaihtoehdot
      • Opintojen rahoittaminen ja tuet
      • Opiskelijakortti
      • Opiskelijoilta perittävät maksut
      • Osallistu ja vaikuta
      • Huoltajille
    • Opiskelu ja valmistuminen
      • Aikataulut
      • HOKS opiskelun aikana
      • Opiskelu verkossa
      • Yhteiset tutkinnon osat
      • Poissaolot
      • Näytöt ja arviointi
      • Valmistuminen
      • Todistukset
    • Ohjaus ja tuki
      • Opintotoimistot
      • Opintojen rahoittaminen ja tuet
      • Opiskeluterveydenhuolto
      • Erityinen tuki
      • ICT-palvelut
      • Digitutor
      • Kuraattorit ja psykologit
      • Opinto- ja omaohjaajat
    • Oppimisympäristöt
      • Opiskelu oppilaitoksessa
      • Järjestyssäännöt
      • Opiskelu verkossa
      • Työelämässä oppiminen
      • Oppisopimus
      • Kansainvälisyys
    • Asuminen
      • Asumisen järjestyssäännöt
      • Oppilaitoksen ja kodin välisten matkojen korvaaminen
    • Linkit
  • Asiakastyöt ja palvelut
    • Kauneus ja hyvinvointipalvelut
      • Hieronta
      • Kauneudenhoito
      • Jalkojenhoito
      • Parturi-kampaamo
    • Muut palvelut
      • Ajoneuvot ja kuljetukset
      • Rakentaminen
      • Puutyöt ja kalusteet
      • Tekstiilityöt
    • Myymälät
      • Kauppapaikka opiskelijatöiden myymälä
      • Mestarin Alku -elintarvikemyymälä
    • Ravintolat
      • Ravintola Rantsu
      • Ravintola Aikkari
      • Kittilän opiskelijaravintola
      • Ravintola Startti
      • Sodankylän opiskelijaravintola
      • Kemijärven opiskelijaravintola
      • Santasport ravintolat
  • Tietoa REDUsta
  • Yhteystiedot
  • Linkit
  • ENG
Hakijalle
  • Hae koulutukseen
    • Hakeutumisessa huomioitavaa
      • Asuntolapaikan hakeminen
      • Harkintaan perustuva valinta
      • Kielitaitovaatimukset
      • Opintojen rahoittaminen ja tuet
      • Opiskelijoilta perittävät maksut
      • Pääsy- ja soveltuvuuskokeet
      • Terveydentilavaatimukset
    • Hakijan neuvonta
    • Haussa nyt - koulutuskalenteri
    • Jatkuva haku
      • Työvoimakoulutus ja opiskelu työttömyysetuudella
      • Tutkinto ilman valmistavaa koulutusta
    • Yhteishaku
      • Harkintaan perustuva valinta
      • Yhteishaku Kemijärvi
      • Yhteishaku Kittilä
      • Yhteishaku Rovaniemi
      • Yhteishaku Sodankylä
  • Maahanmuuttajalle
    • Arviointi
    • Sanasto
    • Selkokielisiä kuvauksia ammateista, joiden kielitaitovaatimus on A2.2
    • Tukitoimet
    • Urasuunnitelma ja jatko-opinnot
  • Opiskelu oppisopimuksella
    • Oppisopimus opiskelijalle
    • Oppisopimus yrittäjälle
    • Usein kysyttyä
  • Opoille
    • Ammatinvalinnan ohjaus
    • Nivelvaiheyhteistyö
  • Polkuvaihtoehdot
    • Ammattilukio
    • Huippuosaajan polku
    • Kansainvälinen polku
    • Urheiluakatemia
    • Väyläopinnot
    • Yrittäjyysopinnot
  • Tutkinnot ja koulutukset
    • Ammatilliset perustutkinnot
      • Ajoneuvoalan perustutkinto
      • Elintarvikealan perustutkinto
      • Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto
      • Kaivosalan perustutkinto
      • Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto
      • Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto
      • Lentokoneasennuksen perustutkinto
      • Liiketoiminnan perustutkinto
      • Liikunnanohjauksen perustutkinto
      • Logistiikan perustutkinto
      • Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto
      • Maanmittausalan perustutkinto
      • Matkailualan perustutkinto
      • Metsäalan perustutkinto
      • Pintakäsittelyalan perustutkinto
      • Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto
      • Rakennusalan perustutkinto
      • Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
      • Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto
      • Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto
      • Taideteollisuusalan perustutkinto
      • Talotekniikan perustutkinto
      • Tanssialan perustutkinto
      • Tekstiili- ja muotialan perustutkinto
      • Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto
      • Välinehuoltoalan perustutkinto
    • Ammattitutkinnot
      • Ajoneuvoalan ammattitutkinto
      • Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto
      • Hieronnan ammattitutkinto
      • Kaivosalan ammattitutkinto
      • Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto
      • Kuljetusalan ammattitutkinto
      • Lähiesihenkilötyön ammattitutkinto
      • Lentoasemapalvelujen ammattitutkinto
      • Liiketoiminnan ammattitutkinto
      • Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto
      • Liikuntapaikka-alan ammattitutkinto
      • Luontoalan ammattitutkinto
      • Maarakennusalan ammattitutkinto
      • Matkailupalvelujen ammattitutkinto
      • Metsäalan ammattitutkinto
      • Opastuspalvelujen ammattitutkinto
      • Pintakäsittelyalan ammattitutkinto
      • Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto
      • Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto
      • Ruokapalvelujen ammattitutkinto
      • Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto
      • Talonrakennusalan ammattitutkinto
      • Talotekniikan ammattitutkinto
      • Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto
      • Terveysalan ammattitutkinto
      • Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto
      • Tuotantotekniikan ammattitutkinto
      • Vammaisalan ammattitutkinto
      • Ympäristöalan ammattitutkinto
      • Yrittäjyyden ammattitutkinto
    • Erikoisammattitutkinnot
      • Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto
      • Hieronnan erikoisammattitutkinto
      • Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto
      • Kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkinto
      • Maarakennusalan erikoisammattitutkinto
      • Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto
      • Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto
      • Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto
      • Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinto
      • Talonrakennusalan erikoisammattitutkinto
      • Tieto- ja tietoliikennetekniikan erikoisammattitutkinto
      • Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto
      • Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto
      • Valmentajan erikoisammattitutkinto
      • Vanhustyön erikoisammattitutkinto
    • Lupa- ja korttikoulutukset
    • Valmentavat koulutukset
      • TELMA - Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus
      • TUVA - Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus
  1. Etusivu
  2. Hakijalle
  3. Tutkinnot ja koulutukset
  4. Ammattitutkinnot
  5. Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa:

  • ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala, ravintolakokki
  • suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala, suurtalouskokki.

Tutkinto muodostuu osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta, Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä tai Ruoanvalmistus suurtaloudessa (60 osaamispistettä), sekä seuraavista valinnaisista tutkinnon osista (90 osaamispistettä): Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen, Kasvisruokien valmistaminen, Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen, Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä, Ruoanvalmistus tilauspalvelussa, Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa tai Ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.

 

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon suorittanut osaa

  • suunnitella työtehtävänsä ruoanvalmistuksen tehtävissä
  • toimia kokkina ja työryhmän jäsenenä ruoanvalmistustehtävissä
  • toimia asiakaslähtöisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, taloudellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti
  • toimia työyhteisössä ja kehittää osaamistaan.

Ammattitutkinnossa voi erikoistua ravintolan tai suurtalouden ruoanvalmistustehtäviin.

Tutkinnon ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut ravintolakokki osaa

  • työskennellä ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti ravintolan toiminta-ajatuksen ja liikeidean mukaisesti
  • työskennellä taloudellisesti ja laadukkaasti
  • esikäsitellä raaka-aineita oikein jalostusasteen mukaisesti
  • valmistaa alku-, pää- ja jälkiruoka-annoksia ja ateriakokonaisuuksia
  • viimeistellä ja laittaa ruoka-annokset esille tarkoituksenmukaisella tavalla
  • palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.

Tutkinnon suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut suurtalouskokki osaa

  • työskennellä suunnitelmallisesti ja vastuullisesti ammattikeittiön erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä
  • toimia organisaation toiminta-ajatuksen mukaisesti
  • työskennellä taloudellisesti ja laadukkaasti
  • valmistaa erilaisia ruokalajeja ja ateriakokonaisuuksia
  • käyttää ammattimaisesti ja tehokkaasti ammattikeittiön koneita ja laitteita
  • palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.

Tehtäviä, joissa tutkinnon suorittanut voi toimia

Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut ravintolakokki työskentelee ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja matkustajalaivojen ruokaravintolat.

Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut suurtalouskokki työskentelee ammattikeittiössä kokin työtehtävissä.

Tutkinnon perusteet (opintopolku.fi)

Lisätietoja ja hakeutuminen

Haussa nyt - koulutuskalenteri Täältä löydät REDUssa tällä hetkellä haussa olevan koulutustarjonnan.
Koulutuskalenteriin
Hakijan ja opiskelijan neuvonta Täältä saat apua hakeutumiseen.
Lue lisää
REDU konserni
Korvanranta 50
96300 Rovaniemi
Vaihde: 020 798 4000
Sähköposti: redu@redu.fi

Hakupalvelut: 020 798 4100
Sähköposti: haku@redu.fi
  • Hakijan neuvonta
  • Yhteystietohaku
  • Ilmoitustaulu
  • Anna palautetta
  • Ilmoituskanavat
  • Linkit
Seuraa meitä
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • LinkedIn
  • TikTok
Copyright 2025 REDU
  • Evästeilmoitus
  • Saavutettavuus
  • Tietosuoja
  • Turvallisuus