Moniosaajaksi keittiö- ja puhtausalalle (työvoimakoulutus)
Opiskelumuoto
Lähiopiskelu
Koulutustyyppi
Työvoimakoulutus, tutkintotavoitteinen, PT
Koulutusaika
12.1.2026 - 28.6.2026
Paikkakunta
Rovaniemi
Haku päättyy
8.12.2025
Kohderyhmä
Sinulle, joka haluat työskennellä käytännönläheisissä tehtävissä ruokapalvelu- tai puhtauspalvelualalla. Koulutus sopii sekä alalle aikoville että niille, jotka haluavat vahvistaa osaamistaan tai laajentaa tehtäväkenttäänsä. Kielitaitovaatimus A2.2. Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille työllisyysalueiden työnhakijoille.
Hakeutuminen
Koulutukseen hakeudutaan sähköisellä hakulomakkeella 8.12.2025 mennessä. Opiskelijat valitaan koulutukseen hakemuksen ja haastattelun perusteella. Kutsu haastatteluun tulee valituille erikseen. Haastattelupäivä on 15.12.2025.
Lisätietoja:
opinto-ohjaaja Taina Imberg, puh. 040 843 7694 tai taina.imberg@redu.fi
Koulutuksen tavoite
Koulutuksessa suoritetaan 2 tutkinnon osaa. Opiskelija voi halutessaan suorittaa vain toisen tutkinnonosista.
- Suurkeittiön ruokatuotanto, 25 osp
- Ylläpitosiivouspalvelut, 30 osp
Koulutuksessa opit valmistamaan maukasta ja ravitsevaa ruokaa suurkeittiöympäristössä, hyödyntämään keittiön koneita ja laitteita turvallisesti sekä toimimaan taloudellisesti ja hävikkiä vähentäen. Harjoittelet ruoan esillelaittoa, pakkaamista ja asiakaspalvelua eri asiakasryhmät huomioiden. Opit myös käyttämään erityisruokavalioihin sopivia raaka-aineita ja noudattamaan hygienia- ja työturvallisuusvaatimuksia.
Puhtauspalveluiden osuudessa perehdyt asiakaskohteen palvelusopimuksiin, siivouksen suunnitteluun ja toteutukseen sekä pintamateriaalien hoitoon. Opit valitsemaan oikeat menetelmät, välineet ja aineet eri tilanteisiin sekä työskentelemään ergonomisesti ja turvallisesti. Harjoittelet asiakaspalvelua, viestintää ja työskentelyä moniammatillisessa tiimissä sekä arvioit omaa työsi laatua ja kehität osaamistasi palautteen avulla.
Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa hygieniapassi.
Toteutussuunnitelma
Koulutuksen aikataulu:
- Lähiopetus, Suurkeittiön ruokatuotanto, 12.1.-6.3.2026
- Työelämäjakso 8.3.-1.4.2026
- Lähiopetus, Ylläpitosiivouspalvelut, 7.4.-1.5.2026
- Työelämäjakso, 4.5.-28.6.2026