Leipätaituri
Opiskelumuoto
monimuoto-opiskelu
Koulutustyyppi
Ammatillinen perustutkinto
Koulutusaika
3.9.2024 - 20.12.2024
Paikkakunta
Rovaniemi
Haku päättyy
27.8.2024
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on jo ruoka-alan osaamista ja haluat oppia valmistamaan leipätuotteita kahviloiden, ravintoloiden tai konditorialiikkeiden valikoimiin. Koulutus laajentaa ruoka-alan ammattilaisten osaamista, mutta soveltuu myös alan harrastajille. Koulutus ei vaadi aikaisempaa koulutusta eikä alan työkokemusta.
Koulutuksen tavoite
Koulutus antaa valmiuksia suunnitella ja valmistaa monipuolisia leipävalikoimia. Tuotteina ovat sämpylät, vuokaleivät, patongit ja artesaanileivät. Koulutuksessa perehdytään oman juuren kasvattamiseen, juurileivontaan, erilaisiin valmistustekniikoihin, erikoistuotteiden raaka-aineisiin sekä tuotteiden pakkaamiseen ja säilyttämiseen.
Toteutussuunnitelma
Koulutus toteutetaan joustavasti monimuotokoulutuksena, ja se on mahdollista suorittaa myös työn ohessa. Koulutus sisältää 10 lähiopetusjaksoa iltaisin, itsenäisiä oppimistehtäviä sekä osaamisen näyttönä toimivan työnäytteen. Opinnot alkavat yhteisellä Teams-tapaamisella verkossa.
Koulutuksessa suoritetaan elintarvikealan perustutkinnon osa Ruokaleipätuotteiden valmistus 20 osp. Koulutus sisältää hygieniapassikoulutuksen sitä tarvitseville.
Lähiopetuksen aikataulu:
- 3.9.2024 klo 15-17 opintojen aloitus verkossa Teams -alustalla
- 10.-11.9.2024 klo 14-19
- 24.-25.9.2024 klo 14-19
- 8.-9.10.2024 klo 14-19
- 22.-23.10.2024 klo 14-19
- 5.-6.11.2024 klo 14-19
- Työnäyte sovitaan yksilöllisen ohjelman mukaan marras-joulukuulle 2024
Hakeutuminen
Koulutukseen mahtuu 14 opiskelijaa. Opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutus on maksuton.
Lisätietoa:
Emmi-Maria Kemppe, puh. 040 548 99 13, emmi-maria.kemppe@redu.fi