Leipätaituri
Opiskelumuoto
Monimuoto-opiskelu
Koulutustyyppi
Ammatillinen perustutkinto
Koulutusaika
15.9.2025 - 9.12.2025
Paikkakunta
Rovaniemi
Haku päättyy
31.8.2025
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on jo ruoka-alan osaamista ja haluat oppia valmistamaan leipätuotteita kahviloiden, ravintoloiden tai konditorialiikkeiden valikoimiin. Koulutus laajentaa ruoka-alan ammattilaisten osaamista, mutta soveltuu myös alan harrastajille. Koulutus ei vaadi aikaisempaa koulutusta eikä alan työkokemusta.
Koulutuksen tavoite
Koulutus antaa valmiuksia suunnitella ja valmistaa monipuolisia leipävalikoimia. Tuotteina ovat sämpylät, vuokaleivät, patongit ja artesaanileivät. Koulutuksessa perehdytään oman juuren kasvattamiseen, juurileivontaan, erilaisiin valmistustekniikoihin, erikoistuotteiden raaka-aineisiin sekä tuotteiden pakkaamiseen ja säilyttämiseen.
Toteutussuunnitelma
Koulutus toteutetaan joustavasti monimuotokoulutuksena, ja se on mahdollista suorittaa myös työn ohessa. Koulutus sisältää 5 lähiopetusjaksoa iltaisin, osaamisen näyttönä toimivan itsenäisesti tehtävän portfolion sekä oppilaitoksessa tehtävän työnäytteen. Koulutuksessa suoritetaan elintarvikealan perustutkinnon osa Ruokaleipätuotteiden valmistus 20 osp. Koulutus sisältää hygieniapassikoulutuksen sitä tarvitseville. Koulutus on maksuton.
Opinnot alkavat yhteisellä Teams-tapaamisella verkossa.
Lähiopetuksen aikataulu:
- 15.9.2025 Teams -tapaaminen klo 15–16
- 23.-24.9.2025 klo 14–19
- 7.-8.10.2025 klo 14–19
- 21.-22.10.2025 klo 14–19
- 4.-5.11.2025 klo 14–19
- 18.-19.11.2025 klo 14–19
- Työnäyte 2.12. TAI 9.12. klo 14–19
Hakeutuminen
Koulutukseen mahtuu 15 opiskelijaa. Opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.
Lisätietoa:
Emmi-Maria Kemppe, puh. 040 548 99 13, emmi-maria.kemppe@redu.fi