Kokki tai tarjoilija, ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Opiskelumuoto
Lähiopiskelu
Koulutustyyppi
Ammatillinen perustutkinto
Koulutusaika
5.8.2025 - 27.5.2028
Paikkakunta
Rovaniemi
Haku päättyy
25.5.2025
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta kiinnostuneille. Kielitaitovaatimus kokki A2.2 ja tarjoilija B1.1. Hakijan tulee asua EUn tai Schengen alueella, näiden alueiden ulkopuolelta tulevia hakemuksia ei käsitellä.
Toteutussuunnitelma
Kokki
Toimit ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet. Valmistat maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille. Osallistut ruokalistojen suunnitteluun, huolehdit tavaroiden tilauksesta ja vastaanotosta sekä keittiön puhtaanapidosta ja laitteiden toimintakunnosta. Työsi on usein kiireistä, sillä annokset on saatava asiakkaille nopeasti laadun kuitenkaan kärsimättä.
Työpaikkanasi voi olla ravintola, henkilöstöravintola, kahvila, suurkeittiö, catering-alan yritys tai pitopalveluyritys. Lapissa alan erityispiirteenä ovat matkailuala ja kansainvälistyminen jotka vaikuttavat kulutuskäyttäytymiseen, ruokatottumuksiin ja raaka-aineiden monipuolistumiseen.
Kokilta edellytetään ripeyttä, kädentaitoja, hieman taiteellista silmää, mielikuvitusta sekä hyvää väri-, maku- ja hajuaistia. Työ on usein vuorotyötä ja kausivaihtelut voivat olla suuria.
Tarjoilija
Tarjoilijana esittelet ja myyt asiakkaille ruokia ja juomia, otat vastaan tilaukset ja välität ne keittiöön. Huolehdit pöytien kattamisesta, ruokien ja juomien tarjoilusta sekä lopuksi maksun perimisestä ja pöydän siistimisestä. Työssäsi vilkkaat ja kiireiset hetket vaihtelevat kellonajan, viikonpäivän ja vuodenajan mukaan. Työ on yleensä vuorotyötä ja työrytmi vaihtelee paljon.
Työpaikkanasi voi olla esimerkiksi hotellin ravintola, ruokaravintola, lounas- tai henkilöstöravintola, pubi, yökerho tai tanssiravintola. Lapissa alan erityispiirteinä ovat matkailuala ja kansainvälistyminen.
Sinulta vaaditaan asiakaspalveluhenkisyyttä ja hyvää käytöstä. Hyvä paineensietokyky auttaa sinua selviytymään kiireisistä ja vaikeistakin tilanteista. Kielitaito on eduksi useissa ravintoloissa.
Hakeutuminen
Lisätietoa:
- opinto-ohjaaja Taina Imberg, taina.imberg@redu.fi tai puh. 040 843 7694
- asiakkuusvastaava Sanna Lisko, sanna.lisko@redu.fi tai puh. 040 186 3419 (oppisopimuskoulutus)