Kakkumestari
Opiskelumuoto
Monimuoto-opiskelu
Koulutustyyppi
Ammatillinen perustutkinto
Koulutusaika
13.1.2026 - 22.4.2026
Paikkakunta
Rovaniemi
Haku päättyy
31.12.2025
Kohderyhmä
Sinulle, jolla on jo ruoka-alan osaamista ja haluat oppia valmistamaan konditoriatuotteita kahviloiden, ravintoloiden tai konditorialiikkeiden valikoimiin. Koulutus laajentaa ruoka-alan ammattilaisten osaamista. Koulutus ei vaadi aikaisempaa koulutusta.
Koulutuksen tavoite
Koulutus antaa valmiuksia suunnitella ja valmistaa monipuolisia konditoriatuotteita. Tuotteina ovat erilaiset täyte- ja moussekakut, leivokset sekä pikkuleivät ja koristeet. Koulutuksessa perehdytään alan trendeihin, erilaisiin valmistustekniikoihin, erikoistuotteiden raaka-aineisiin sekä tuotteiden pakkaamiseen ja säilyttämiseen.
Toteutussuunnitelma
Koulutus toteutetaan joustavasti monimuotokoulutuksena, ja se on mahdollista suorittaa myös työn ohessa. Koulutus sisältää 5 lähiopetusjaksoa iltaisin, itsenäisiä oppimistehtäviä oppimispäiväkirjan muodossa sekä osaamisen näyttönä toimivan työnäytteen. Opinnot alkavat yhteisellä Teams-tapaamisella verkossa.
Koulutuksessa suoritetaan elintarvikealan perustutkinnon osa konditoriatuotteiden valmistus 20 osp. Koulutus sisältää myös hygieniapassikoulutuksen sitä tarvitseville.
Lähiopetuksen aikataulu:
- 13.1.2026 Teams -tapaaminen klo 15–16
- 20.-21.1.2026 klo. 14–19
- 10.-11.2.2026 klo. 14–19
- 24.-25.2.2026 klo. 14–19
- 17.-18.3.2026 klo. 14–19
- 14.-15.4.2026 klo. 14–19
- Työnäyte tehdään valinnaisesti: 21.4.2026 TAI 22.4.2026
Hakeutuminen
Hakijat haastatellaan hakuajan päätyttyä.
Lisätietoa:
Emmi-Maria Kemppe, puh. 040 548 99 13, emmi-maria.kemppe@redu.fi