Vanhustyön erikoisammattitutkinto
Opiskelumuoto
Monimuoto-opiskelu
Koulutustyyppi
Ammatillinen lisäkoulutus EAT
Koulutusaika
Joustava sisäänottoPaikkakunta
Rovaniemi
Haku päättyy
31.12.2024
Kohderyhmä
Vanhustyön erikoisammattitutkinto soveltuu täydennyskoulutukseksi erityisesti ikäihmisten parissa työskenteleville sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, jotka haluavat syventää osaamistaan ikäihmisten hoitotyöstä, hyvinvoinnista ja palveluista. Tutkintoa suorittaessa opiskelijalla tulee olla työpaikka ikääntyneiden palveluissa.
Koulutuksen tavoite
Vanhustyön erikoisammattitutkinnossa, kuten kaikissa erikoisammattitutkinnoissa, osoitetaan ammatillisesta koulutuksesta annetun lain (531/2017, 5 §) mukaisesti ammattitaitoa, joka työelämän tarpeiden mukaisesti kohdennettua ja perustutkintoa sekä ammattitutkintoa syvällisempää ammatin hallintaa tai monialaista osaamista. Erikoisammattitutkinto sijoittuu ammattipätevyyden tunnustamisesta annetun lain (1384/2015) mukaisesti pätevyystasolle 3, kun ammatillinen perustutkinto ja ammattitutkinto sijoittuvat pätevyystasolle 2. Tutkinto antaa valmiudet tehdä vanhustyön erikoisosaamista vaativia tehtäviä tutkinnon suorittajan omalla osaamisalueella. Tavoitteena on kehittää asiantuntijavalmiuksia vanhustyön erikoisosaamista vaativiin tehtäviin vanhuksen kuntouttavassa hoito- ja huolenpitotyössä sekä ikääntyvien palvelujen kehittämiseen.
Tutustu alan terveydentilavaatimuksiin täällä ja vanhustyön erikoisammattitutkinnon tutkinoon perusteisiin.
Toteutussuunnitelma
Vanhustyön erikoisammattitutkinnossa on neljä osaamisalaa. Elämän loppuvaiheen hoitotyön osaamisalaan kuuluvat tutkinnon osat, jotka tarjoamme, ovat Palliatiivinen hoitotyö 60 osp (alkaa elokuu 2024) ja Saattohoitotyö, kuoleman kohtaaminen ja läheisten tukeminen (alkaa tammikuu 2025).
Koulutuksen pituus ja tarkempi sisältö määrittyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) perusteella. Halutessaan koulutuksessa voi suorittaa vain yksittäisen tutkinnon osan. Ammatillinen osaaminen osoitetaan näytöissä.
Koulutus toteutetaan monimuotoisesti sisältäen lähi- ja verkko-opiskelua, itsenäistä opiskelua ja työpaikalla oppimista. Koulupäiviä on 2 pv/kk, joista osa on lähiopetuksena ja osa verkko-opetuksena. Verkko-oppimisympäristöinä käytämme erityisesti TEAMSiä ja Moodle-oppimisympäristöä, mutta tarpeen mukaan myös muita digitaalisia oppimisympäristöjä. Opinnoissa tarvitaan tietokonetta ja toimivia internet-yhteyksiä.
Koulutus on mahdollista myös oppisopimuksella. Oppisopimus edellyttää soveltuvaa työpaikkaa.
Opiskelumaksu: 350 € koko tutkinto, 120 € tutkinnon osa
Hakeutuminen
Opiskelijat valitaan koulutukseen hakemuksen ja kouluttajan haastattelun perusteella. Täytä hakemus huolellisesti. Selvitä hakemuksen Perustelut-kohdassa erityisesti, miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja millaista lisäosaamista tarvitset. Tieto valinnasta / opiskelijaksi ottamisesta lähetetään hakijalle turvapostilla. Turvaposti tulee sähköpostiin ja salasana siihen lähetetään tekstiviestillä.
Lisätietoja:
- lehtori Katariina Väisänen, puh. 040 646 8857, katariina.vaisanen@redu.fi
- asiakkuusvastaava Taru Kilpelä, puh. 040 720 0091, taru.kilpela@redu.fi (oppisopimuskoulutus)