Saattohoitotyö, kuoleman kohtaaminen ja läheisten tukeminen 60 osp, vanhustyön erikoisammattitutkinnon tutkinnon osa
Opiskelumuoto
Monimuoto-opiskelu
Koulutustyyppi
Ammatillinen lisäkoulutus EAT
Koulutusaika
29.1.2025 - 13.6.2025
Paikkakunta
Rovaniemi
Haku päättyy
10.1.2025
Kohderyhmä
Haluatko syventää ammattitaitoasi saattohoitotyössä? Tämä koulutus sopii erityisesti ikääntyvien parissa työskenteleville hoitotyön ammattilaisille. Koulutus sopii myös sinulle, joka toimit hoitotyössä ja kohtaat saattohoitoa tarvitsevia asiakkaita ja heidän omaisiaan. Sinulla tulee olla vähintään sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tasoiset tiedot ja taidot sekä hoitotyön työkokemusta.
Opiskelumaksu
120.00 €
Koulutuksen tavoite
Saattohoitotyö, kuoleman kohtaaminen ja läheisten tukeminen on Vanhustyön erikoisammattitutkinnon tutkinnon osa. Se on Elämän loppuvaiheen hoitotyön osaamisalan, Saattohoitaja (EAT) toinen pakollinen tutkinnonosa ja se voi olla valinnaisena tutkinnon osana Vanhustyön erikoisammattitutkinnon kahdessa muussa osaamisalassa.
Saattohoitotyö, kuoleman kohtaaminen ja läheisten tukeminen -tutkinnon osan suoritettuasi osaat kohdata saattohoidossa olevan ihmisen ja hänen läheisensä sekä tehdä kokonaisarvion. Saat valmiuksia suunnitella ja toteuttaa saattohoidossa olevan potilaan hoitotyötä. Kehität myös valmiuksiasi tukea kuolevan ihmisen läheisiä. Toteutat lääkehoitoa omalla vastuualueellasi, toimit turvallisesti. Arvioit ja kehität myös vainajan laittamista.Koulutuksessa saat ennen kaikkea valmiuksia työskennellä sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristöissä, joissa toteutetaan saattohoitoa ja kohdataan elämän loppuvaiheessa olevia ihmisiä ja heidän läheisiään.
Täällä voit tutustua tarkemmin Palliatiivisen hoitotyön tutkinnon osan sisältöön ja tavoitteisiin.
Tutustu alan terveydentilavaatimuksiin täällä.
Toteutussuunnitelma
Koulutus toteutuu henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti monimuotokoulutuksena, johon sisältyy lähi- ja verkko-opiskelua, itsenäisiä oppimistehtäviä, tutkimuksiin ja alan kirjallisuuteen perehtymistä sekä työelämässä oppimista. Osaaminen osoitetaan ja arvioidaan näytössä, joka toteutuu työelämässä aidoissa työtehtävissä. Verkko-oppimisympäristöinä käytämme erityisesti TEAMSiä ja Moodle-oppimisympäristöä, mutta tarpeen mukaan myös muita digitaalisia oppimisympäristöjä. Tarvitset opinnoissasi tietokonetta ja toimivia internet-yhteyksiä.
Opetuspäiviä on yhteensä 10:
- 29. – 30.1. (2 pv, lähi)
- 17. – 18.2. (2 pv, TEAMS)
- 17. – 18.3. (2 pv, TEAMS)
- 29. – 30.4. (2 pv, TEAMS)
- 21. – 22.5. (2 pv, lähi)
Opiskelijamaksu on 120 € / tutkinnon osa.Opiskelijamaksu kattaa opinnoista aiheutuvat materiaali-, kopiointi- ja TVT-kustannukset. Opinnoissa tarvittavat oppikirjat, työasut ja suojavarusteet opiskelija hankkii itse.
Hakeutuminen
Opiskelijat valitaan koulutukseen hakemuksen ja kouluttajan haastattelun perusteella. Täytä hakemus huolellisesti. Kerro miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja millaista lisäosaamista tarvitset. Haastattelu toteutuu henkilökohtaisesti, TEAMSillä tai paikanpäällä Rovaniemellä. Opiskelijavalintapäätökset lähetetään hakijalle turvapostilla. Turvaposti tulee sähköpostiin ja salasana siihen lähetetään tekstiviestillä.
Lisätietoja:
- lehtori Katariina Väisänen, puh. 040 646 8857, katariina.vaisanen@redu.fi
Oppisopimuskoulutukseen hakeutuminen ja lisätietoja:
- asiakkuusvastaava Taru Kilpelä, puh. 040 720 0091, taru.kilpela@redu.fi