Pohjoinen pientuottaja, elintarvikealan perustutkinto (työvoimakoulutus)
Opiskelumuoto
Lähiopiskelu
Koulutustyyppi
Työvoimakoulutus, tutkintotavoitteinen, PT
Koulutusaika
11.8.2025 - 20.12.2026
Paikkakunta
Rovaniemi
Haku päättyy
26.5.2025
Kohderyhmä
Pohjoinen pientuottaja -koulutus on tarkoitettu ruoka- ja elintarvikevalmistuksesta kiinnostuneille, jotka haluavat työllistyä kehittyvälle elintarvikealalle tai toimia ruokapalvelujen, luonnontuotteiden, alkutuotannon ja matkailun parissa. Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille, lomautetuille ja työttömyysuhan alaisille, joiden työnhaku on voimassa.
Hakeutuminen
Koulutukseen hakeudutaan sähköisellä hakulomakkeella 26.5.2025 mennessä.
Lisätietoja:
- Ulla-Maija Poranen puh. 040 688 6266 ulla-maija.poranen@redu.fi
- Taina Imberg puh. puh. 040 843 769 taina.imberg@redu.fi
Koulutuksen tavoite
Koulutuksessa opit tuntemaan pohjoisen elintarviketuotannon erityisluonteen ja suunnittelemaan ja toteuttamaan korkealaatuisia ruokatuotteita, joissa hyödynnät pohjoisen arvokkaita raaka-aineita ja luonnontuotteita. Koulutuksessa perehdytään erilaisiin valmistustekniikoihin sekä tuotteiden pakkaamiseen ja säilyttämiseen. Koulutus antaa valmiuksia toimia laatutietoisesti, kannattavasti ja kestävän toimintatavan mukaisesti.
Koulutukseen osallistujalta ei vaadita aikaisempaa alan osaamista tai työkokemusta.
Toteutussuunnitelma
Koulutus kestää noin 1,5 vuotta. Koulutus sisältää koulussa toteutettavia lähiopiskelujaksoja, verkko-opintoja ja työpaikoilla suoritettavia työssäoppimisjaksoja. Opiskelu on kokoaikaista ja lähi- ja verkko-opetuksen lisäksi osaamista hankitaan, osoitetaan ja arvioidaan aidoissa työelämän työtehtävissä. Koulutus toteutetaan Rovaniemellä.