Pohjoinen pientuottaja, elintarvikealan perustutkinto
Opiskelumuoto
Monimuoto-opiskelu
Koulutustyyppi
Ammatillinen perustutkinto
Koulutusaika
11.8.2025 - 20.12.2026
Paikkakunta
Rovaniemi
Haku päättyy
30.5.2025
Kohderyhmä
Kuluttajien muuttuvat tarpeet ja Lapin kehittyvä matkailu luovat uusia markkinoita alueen paikallisille ruokatuotteille. Vastatakseen kysynnän haasteisiin pohjoisen pientuotantovaltainen elintarvikeala arvostaa paikallisesti tuotettujen ja luonnon raaka-aineiden tuntemusta ja osaamista niiden jatkojalostamiseen. Pohjoinen pientuottaja -koulutus on tarkoitettu ruokapalvelujen, luonnontuotteiden, alkutuotannon ja matkailun parissa toimiville, jotka haluavat viedä ruokatuotteiden osaamisen uudelle tasolle. Koulutus soveltuu erityisesti henkilöille, joilla on ruoka-alan osaamista ja kokemusta. Osaaminen on voinut syntyä työn, aiemman koulutuksen tai harrastuksen kautta. Osallistujalta ei vaadita varsinaista aikaisempaa alan työkokemusta. Koulutus laajentaa ja syventää osaamista sekä kehittää työ- ja yrittäjyysmahdollisuuksia. Kielitaitovaatimus A2.2.
Koulutuksen tavoite
Koulutuksessa opit tuntemaan pohjoisen elintarviketuotannon erityisluonteen ja suunnittelemaan ja toteuttamaan korkealaatuisia ruokatuotteita, joissa hyödynnät pohjoisen arvokkaita raaka-aineita ja luonnontuotteita. Koulutuksessa perehdytään erilaisiin valmistustekniikoihin sekä tuotteiden pakkaamiseen ja säilyttämiseen. Koulutus antaa valmiuksia toimia laatutietoisesti, kannattavasti ja kestävän toimintatavan mukaisesti.
Toteutussuunnitelma
Monimuotokoulutuksen voit suorittaa noin 1,5-2 vuodessa riippuen aiemmasta osaamisestasi. Koulutuksessa suoritetaan elintarvikealan perustutkinto 180 osp. Koulutus sisältää 12 viikon pituista lähiopetusjaksoa, ohjattuja sekä itsenäisesti suoritettavia verkko-opintoja ja oppimistehtäviä. Lähiopetusjaksot toteutetaan noin kerran kuukaudessa Rovaniemellä ja ohjatut verkko-opinnot noin kaksi kertaa kuukaudessa kolmen tunnin opetustuokioina. Riippuen alan työkokemuksestasi koulutukseen voidaan sisällyttää työssäoppimisen jaksoja alan elinkeinossa. Koulutus soveltuu myös työn ohella suoritettavaksi. Koulutus on maksutonta.
Vuoden 2025 lähiopetusviikot: 33, 39, 43 ja 49
Vuoden 2026 lähiopetusviikot: 5, 9, 13, 18, 23, 33, 39 ja 42
Hakeutuminen
Otamme vastaan ja käsittelemme hakemuksia vain EU ja Schengen alueilta. Opiskelijat valitaan hakemuksen ja Rovaniemellä tehtävän haastattelun perusteella.
Lisätietoa:
- Ulla-Maija Poranen, puh. 040 688 6266, ulla-maija.poranen@redu.fi
- Taina Imberg, puh. 040 843 7694, taina.imberg@redu.fi