Lähi- ja luontoruokakokki, ruokapalvelujen ammattitutkinto
Opiskelumuoto
Monimuoto-opiskelu
Koulutustyyppi
Ammatillinen lisäkoulutus AT
Koulutusaika
12.8.2025 - 30.9.2026
Paikkakunta
Kittilä
Haku päättyy
25.7.2025
Kohderyhmä
Ammattitutkinto on tarkoitettu sinulle, jolla on jo ruokaan liittyvää osaamista, elämän kokemusta ja haluat tuottaa upeassa lappilaisessa ympäristössä elämyksiä niin kotimaisille kuin kansainvälisille asiakkaille. Painotamme koulutuksessa lähi- ja eräruokaa, luonnontuotteita, ympäristövastuuta ja palvelukokemusta. Otamme vastaan ja käsittelemme hakemuksia vain EU ja Schengen alueilta.
Opiskelumaksu
200.00 €
Koulutuksen tavoite
Koulutuksessa opit:
- tuntemaan ja hyödyntämään paikallisia kauden raaka-aineita ja luonnontuotteita
- suunnittelemaan, organisoimaan ja toteuttamaan ruokapalveluja erityisesti lappilaisessa toimintaympäristössä
- hyödyntämään paikallista asiakastuntemusta ja tavoittelemaan parasta mahdollista palvelukokemusta
- tuotteistamaan eri vuodenaikoihin sopivia ruoka- ja juomatuotteita tai palveluja
- toimimaan laatutietoisesti, kannattavasti ja kestävän toimintatavan mukaisesti
Toteutussuunnitelma
Monimuotokoulutus sisältää yhdeksän kolme päivää kestävää lähikoulutusjaksoa, verkko-opintoja ja oppimistehtäviä. Riippuen alan työkokemuksestasi koulutukseen voidaan sisällyttää työssäoppimisen jaksoja alan elinkeinossa. Koulutus soveltuu myös työn ohella suoritettavaksi.
Oppisopimuskoulutus sisältää 4-6 kolme päivää kestävää lähikoulutusjaksoa, verkko-opintoja ja oppimistehtäviä. Oppisopimus edellyttää, että sinulla on koulutukseen soveltuva työpaikka.
Tarjoamme joustavan tavan oppia ja henkilökohtaisen tuen koko opiskelujen ajaksi. Lähikoulutusjaksot toteutetaan Rovaniemellä, Kittilässä, Levillä ja niiden lähiympäristössä. Lähi- ja verkko-opetuksen määrä tarkennetaan aiemman osaamisesi perusteella. Lähiopetusjaksot ma-ke vuonna 2025 viikoilla 34 (Ki), 36(Ki), 40 (Ro) ja 45 (Ro) ja 2026 viikoilla 4 (Ro), 17 (Ro), 21 (Ki), 24 (Ki) ja 35 (Ro). Verkkokoulutukset kerran kuukaudessa kolmen tunnin opetusjaksoissa.
Koulutuksessa tarvitset keittiötyöskentelyyn ja luonnossa liikkumiseen soveltuvat työvaatteet. Opiskelijamaksu on 200 €/tutkinto.
Tutustu tutkinnon perusteiisiin ja Kittilän toimintayksikköön.
Hakeutuminen
Opiskelijat valitaan koulutukseen hakemuksen ja Rovaniemellä tehtävän haastattelun perusteella. Tieto valinnasta / opiskelijaksi ottamisesta lähetetään hakijalle sähköpostitse.
Lisätietoa:
- Anne Grön-Keskiniva, puh. 040 766 0903, anne.gron-keskiniva@redu.fi