Elintarvikealan perustutkinto
Opiskelumuoto
Lähiopiskelu
Koulutustyyppi
Ammatillinen perustutkinto
Koulutusaika
5.8.2025 - 27.5.2028
Paikkakunta
Rovaniemi
Haku päättyy
25.5.2025
Kohderyhmä
Kielitaitovaatimus A2.2. Otamme vastaan ja käsittelemme hakemuksia vain EU ja Schengen alueilta.
Koulutuksen tavoite
Elintarvikkeiden valmistaja
Ammattiosaamiseesi kuuluu tuotekehitystä, tuotteiden valmistusta ja myyntityötä. Lapissa on tarve saada koulutettuja henkilöitä elintarvikkeiden valmistukseen. Erikoistumalla lappilaisiin raaka-aineisiin ja jalostamalla niitä voit hankkia toimeentulon ja samalla kehittää koko Lappia.
Voit työskennellä esimerkiksi kaupassa tai teollisuudessa elintarviketuotannon valmistuksessa, myynnissä tai markkinoinnissa tai itsenäisenä yrittäjänä.
Kuluttajien toiveet ja käyttäytyminen ohjaavat tuotteiden kysyntää ja tuotekehitystä. Elämyksellisyys, terveellisyys, eettisyys, ekologisuus ja vaivattomuus ovat ne ominaisuudet, joita tulevaisuuden kuluttaja toivoo ruoalta. Terveellisyys pysyy tärkeänä valintaperusteena.
Leipuri-kondiittori
Valmistat ruoka- ja kahvileipiä, kakkuja, leivoksia sekä muita asiakkaiden toivomusten mukaisia tuotteita. Perustuotteiden valmistuksen lisäksi kehittelet jatkuvasti uusia tuotteita. Työskentelet asiakkaiden parissa, tiiminä työtoverien kanssa sekä osaajana tuotantoketjussa. Työympäristöt voivat vaihdella käsityövaltaisesta automatisoituun tuotantolaitokseen. Voit työskennellä erikokoisissa leipomoissa, kahvila-konditorioissa, paistopisteissä, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä, pitopalveluyrityksissä tai itsenäisenä yrittäjänä.
Leipuri-kondiittorina sinun on oltava taitava käsistäsi ja ahkera. Sinulla on hyvä makuaisti. Ymmärrät hygienian tärkeyden ja sopeudut vaihteleviin työaikoihin ja työtahtiin.
Lihatuotteiden valmistaja
Ammattiosaamiseesi kuuluu tuotekehitystä, tuotteiden valmistusta ja myyntityötä. Lapissa on tarve saada koulutettuja henkilöjä lihatuotteiden valmistukseen. Erikoistumalla lappilaisiin raaka-aineisiin ja jalostamalla niitä voit hankkia toimeentulon ja samalla kehittää koko Lappia. Voit työskennellä esimerkiksi kaupassa tai teollisuudessa elintarviketuotannon valmistuksessa, myynnissä tai markkinoinnissa tai itsenäisenä yrittäjänä.
Kuluttajien toiveet ja käyttäytyminen ohjaavat tuotteiden kysyntää ja tuotekehitystä. Elämyksellisyys, terveellisyys, eettisyys, ekologisuus ja vaivattomuus ovat ne ominaisuudet, joita tulevaisuuden kuluttaja toivoo ruoalta. Terveellisyys pysyy tärkeänä valintaperusteena.
Elintarvikealan perustutkinnon tutkinnon perusteet.
Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan ja voi olla pidempi tai lyhyempi kuin koulutukselle määritelty aika.
Hakeutuminen
Hakijat kutsutaan Jänkätien toimintayksikköön haastatteluun.
Lisätietoa:
opinto-ohjaaja Taina Imberg, taina.imberg@redu.fi tai puh. 040 843 7694