Säilyke - säilyvyydestä kasvua elintarviketuotantoon
Hankkeen toteutusaika: 1.9.2024 - 31.3.2027
Kokonaiskustannukset: 302 108 €
EU-rahoituksen osuus: 241 686 €
Rahoittaja: Lapin liitto, Euroopan aluekehitysrahasto
Elintarvike- ja luonnontuotealalla on kasvumahdollisuuksia Lapissa, mutta kasvun tueksi tarvitaan uutta osaamista niin työelämässä kuin koulutuksessa. Säilyke-hankkeen tavoitteena on kehittää alueellista osaamista elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden jatkojalostuksessa sekä raaka-aineiden säilyvyydessä ja tukea yrityksiä kehittämään uusia tuotteita markkinoille.
Hankkeessa vahvistetaan luonnontuote- ja elintarvikealan pk-yritysten yhteistyötä ja tuetaan yritysten yhteenliittymiä, jolloin raaka-aineiden jalostusaste ja tuotteiden lisäarvo voi entisestään nousta. Hankkeen kautta yritykset saavat tietoa alueen koulutusorganisaatioiden oppimis- ja kehittämisympäristöjen hyödyntämismahdollisuuksista ja TKI-yhteistyön tavoista omien tuote- ja tuotantoprosessien kehityksen tukena. REDU haluaa olla edelläkävijä säilöntämenetelmien oikeaoppisessa koulutuksessa ja tukea yrityksiä tuottamaan turvallisia ja laadukkaita säilykkeitä markkinoille.
Työelämäyhteistyössä tullaan kehittämään menetelmiä ja osaamista säilöä elintarvikkeita huoneenlämmössä turvallisesti, raaka-aineiden ominaisuudet säilyttäen ja laadukkaita lopputuotteita valmistaen fermentoinnin, pakastekuivauksen ja säilönnän keinoin, mikä edistää myös vähähiilisyyttä ja energiatehokkuutta. Kehittämistyössä hyödynnetään Pohjoista vahvuutta -hankkeen laiteinvestointeja.
Lisätietoja
040 660 1327
040 660 1327
pertti.moilanen@redu.fi
Rovaniemi, Jänkätien toimintayksikkö
040 688 6266
ulla-maija.poranen@redu.fi
Rovaniemi, Jänkätien toimintayksikkö