Moniosaajaksi keittiö- ja puhtausalalle
Opiskelumuoto
Lähiopiskelu
Koulutustyyppi
Ammatillinen perustutkinto
Koulutusaika
12.1.2026 - 7.6.2026
Paikkakunta
Rovaniemi
Haku päättyy
8.12.2025
Kohderyhmä
Sinulle, joka haluat työskennellä käytännönläheisissä tehtävissä ruokapalvelu- tai puhtauspalvelualalla. Koulutus sopii sekä alalle aikoville että niille, jotka haluavat vahvistaa osaamistaan tai laajentaa tehtäväkenttäänsä.
Koulutuksen tavoite
Koulutuksessa opit valmistamaan maukasta ja ravitsevaa ruokaa suurkeittiöympäristössä, hyödyntämään keittiön koneita ja laitteita turvallisesti sekä toimimaan taloudellisesti ja hävikkiä vähentäen. Harjoittelet ruoan esillelaittoa, pakkaamista ja asiakaspalvelua eri asiakasryhmät huomioiden. Opit myös käyttämään erityisruokavalioihin sopivia raaka-aineita ja noudattamaan hygienia- ja työturvallisuusvaatimuksia.
Puhtauspalveluiden osuudessa perehdyt asiakaskohteen palvelusopimuksiin, siivouksen suunnitteluun ja toteutukseen sekä pintamateriaalien hoitoon. Opit valitsemaan oikeat menetelmät, välineet ja aineet eri tilanteisiin sekä työskentelemään ergonomisesti ja turvallisesti. Harjoittelet asiakaspalvelua, viestintää ja työskentelyä moniammatillisessa tiimissä sekä arvioit omaa työsi laatua ja kehität osaamistasi palautteen avulla.
Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa hygieniapassi.
Toteutussuunnitelma
Opiskelija voi halutessaan suorittaa vain toisen tutkinnonosista.
Koulutuksen aikataulu:
- Lähiopetus, Suurkeittiön ruokatuotanto, 12.1.-6.3.2026
- Työelämäjakso 8.3.-1.4.2026
- Lähiopetus, Ylläpitosiivouspalvelut, 7.4.-1.5.2026
- Työelämäjakso, 4.5.-28.6.2026
Hakeutuminen
Opiskelijat valitaan haastattelujen perusteella. Hakijat haastatellaan viikolla 51. Koulutukseen mahtuu 20 opiskelijaa.
Lisätietoja:
opinto-ohjaaja Taina Imberg, puh. 040 843 7694 tai taina.imberg@redu.fi