Luonnonherkkujen taitaja
Opiskelumuoto
Monimuoto-opiskelu
Koulutustyyppi
Ammatillinen perustutkinto
Koulutusaika
25.5.2026 - 30.10.2026
Paikkakunta
Kittilä
Haku päättyy
30.4.2026
Kohderyhmä
Sinulle, jolla on jo ruoka-alan osaamista ja haluat laajentaa ja syventää osaamistasi luonnon raaka-aineisiin ja niiden hyödyntämiseen ruoka- ja juomatuotteissa. Koulutus laajentaa ruoka-alan ammattilaisten osaamista, mutta soveltuu myös alan harrastajille. Koulutus ei vaadi aikaisempaa koulutusta eikä alan työkokemusta.
Koulutuksen tavoite
Koulutuksessa opit tuntemaan ja hyödyntämään paikallisia kauden raaka-aineita ja luonnontuotteita. Opit selvittämään luonnon-, lähi- ja kasvisruoan käyttömahdollisuuksia maastossa. Opit myös ideoimaan, suunnittelemaan ja kokoamaan eri vuodenaikoihin soveltuvia ruoka- ja juomatuotteita.
Toteutussuunnitelma
Koulutus toteutetaan joustavasti monimuotokoulutuksena, ja se on mahdollista suorittaa myös työn ohessa. Koulutus sisältää viisi lähiopetusjaksoa, verkko-opintoja, osaamisen näyttönä toimivan itsenäisesti tehtävän portfolion sekä oppilaitoksessa tehtävän työnäytteen. Opinnot alkavat yhteisellä Teams-tapaamisella verkossa.
Koulutuksessa suoritetaan ravintola- ja cateringalan perustutkinnon osa Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa, 15 osp ja luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon osa Maastoruokailun järjestäminen, 15 osp. Voit suorittaa molemmat tutkinnon osat tai halutessasi jommankumman tutkinnon osan. Koulutus sisältää hygieniapassikoulutuksen sitä tarvitseville.
Lähiopetuksen aikataulu:
- 8.–9.6.
- 10.–12.8.
- 31.8.–2.9.
- 14.–16.9.
- 5.–7.10.
Verkko-opinnot (Teams):
- 25.5. aloitusvalmennus 12–16
- 26.5. klo 14–17
- 4.8. klo 14–17
- 17.8. klo 14–17
- 8.9. klo 14–17
- 29.9. klo 14–17
Koulutukseen mahtuu 15 opiskelijaa. Koulutus on maksuton.
Hakeutuminen
Lisätietoja:
opinto-ohjaaja Anne Grön-Keskiniva, puh. 040 766 0903 tai anne.gron-keskiniva@redu.fi