Siirry sivusisältöön
  • Hakijalle
    • Hae koulutukseen
      • Haussa nyt - Koulutuskalenteri
      • Jatkuva haku
      • Yhteishaku
      • Hakijan neuvonta
      • Hakeutumisessa huomioitavaa
    • Tutkinnot ja koulutukset
      • Ammatilliset perustutkinnot
      • Ammattitutkinnot
      • Erikoisammattitutkinnot
      • Lupa- ja korttikoulutukset
      • Valmentavat koulutukset
    • Polkuvaihtoehdot
      • Ammattilukio
      • Huippuosaajan polku
      • Kansainvälinen polku
      • Urheiluakatemia
      • Väyläopinnot
      • Yrittäjyysopinnot
    • Opiskelu oppisopimuksella
      • Oppisopimus opiskelijoille
      • Oppisopimus yrittäjälle
      • Usein kysyttyä
    • Opoille
      • Ammatinvalinnan ohjaus
      • Nivelvaiheyhteistyö
    • Maahanmuuttajalle
  • Työelämälle
    • Osaamista henkilöstölle
      • Haussa nyt - koulutuskalenteri
      • Tutkintotavoitteinen koulutus
      • Lupa- ja korttikoulutukset
      • Työnantajien ja yritysten neuvonta
      • Yhteishankintakoulutukset
    • Opiskelijoita työpaikalle
      • Oppisopimus ja koulutussopimus
      • Kansainväliset opiskelijat
      • Ilmoita harjoittelu- tai työpaikka
    • Oppisopimus mahdollisuutena
      • Oppisopimus työnantajalle
      • Oppisopimus työntekijälle
      • Oppisopimus yrittäjälle
    • Yhteistyö ja kehittäminen
      • Hankkeet ja työelämäyhteistyö
      • Työelämäfoorumit ja verkostot
      • Oppimis- ja kehittämisympäristöt
    • Työpaikkaohjaus ja kyselyt
      • Tietoa työpaikkaohjaajalle
      • Työpaikkaohjaajakoulutus
      • Työpaikkakysely
      • Työpaikkaohjaajakysely
  • Opiskelijalle
    • Opintojen alussa
      • Aloitusvalmennus
      • HOKS
      • Polkuvaihtoehdot
      • Opintojen rahoittaminen ja tuet
      • Opiskelijakortti
      • Opiskelijoilta perittävät maksut
      • Osallistu ja vaikuta
      • Huoltajille
    • Opiskelu ja valmistuminen
      • Aikataulut
      • HOKS opiskelun aikana
      • Opiskelu verkossa
      • Yhteiset tutkinnon osat
      • Poissaolot
      • Näytöt ja arviointi
      • Valmistuminen
      • Todistukset
    • Ohjaus ja tuki
      • Opintotoimistot
      • Opintojen rahoittaminen ja tuet
      • Opiskeluterveydenhuolto
      • Erityinen tuki
      • ICT-palvelut
      • Digitutor
      • Kuraattorit ja psykologit
      • Opinto- ja omaohjaajat
    • Oppimisympäristöt
      • Opiskelu oppilaitoksessa
      • Järjestyssäännöt
      • Opiskelu verkossa
      • Työelämässä oppiminen
      • Oppisopimus
      • Kansainvälisyys
    • Asuminen
      • Asumisen järjestyssäännöt
      • Oppilaitoksen ja kodin välisten matkojen korvaaminen
    • Linkit
  • Asiakastyöt ja palvelut
    • Kauneus ja hyvinvointipalvelut
      • Hieronta
      • Kauneudenhoito
      • Jalkojenhoito
      • Parturi-kampaamo
    • Muut palvelut
      • Ajoneuvot ja kuljetukset
      • Rakentaminen
      • Puutyöt ja kalusteet
    • Ravintolat
      • Ravintola Rantsu
      • Ravintola Aikkari
      • Kittilän opiskelijaravintola
      • Ravintola Startti
      • Sodankylän opiskelijaravintola
      • Kemijärven opiskelijaravintola
      • Santasport ravintolat
    • Myymälä
  • Tietoa REDUsta
  • Yhteystiedot
  • Linkit
  • ENG
Työelämälle
  • Opiskelijoita työpaikalle
    • Ilmoita harjoittelu- tai työpaikka
    • Kansainväliset opiskelijat
    • Oppisopimus ja koulutussopimus
  • Oppisopimus mahdollisuutena
    • Oppisopimus työnantajalle
      • Koulutuskorvaukset
    • Oppisopimus työntekijälle
    • Oppisopimus yrittäjälle
  • Osaamista henkilöstölle
    • Koulutuskalenteri - haussa nyt
    • Lupa- ja korttikoulutukset
      • Alkusammutuskoulutus
      • Ammattikuljettajien jatkokoulutukset (JAP)
      • Anniskelupassi
      • Dronelennättäjän valvottu A2- ja STS-lisäteoriakoe
      • Ensiapu - EFR JA SPR
      • Hygieniapassi
      • Märkätilojen vedeneristäjän henkilösertifikaattikoulutus
      • Office 365 -koulutus
      • Sähkötyöturvallisuuskortti SFS6002
      • Tulityökortti®
      • Työhyvinvointikortti® -koulutus
      • Työturvallisuuskortti®
      • Vesityökorttikoulutus
    • Tutkintotavoitteinen koulutus
    • Työnantajien ja yritysten neuvonta
    • Yhteishankintakoulutukset
  • Työpaikkaohjaus ja kyselyt
    • Tietoa työpaikkaohjaajalle
      • Koulutus- ja oppisopimus
      • Näyttö ja arviointi
      • Ohjaus työpaikalla
      • Opiskelijan HOKS
    • Työpaikkakysely
    • Työpaikkaohjaajakoulutus
    • Työpaikkaohjaajakysely
  • Yhteistyö ja kehittäminen
    • Hankkeet ja työelämäyhteistyö
    • Oppimis- ja kehittämisympäristöt
    • Työelämäfoorumit ja verkostot
  1. Etusivu
  2. Työelämälle
  3. Osaamista henkilöstölle
  4. Koulutuskalenteri - haussa nyt
  5. Kokki tai tarjoilija, ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Kokki tai tarjoilija, ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Opiskelumuoto

Lähiopiskelu

Koulutustyyppi

Ammatillinen perustutkinto

Koulutusaika

25.11.2025 - 27.5.2028

Paikkakunta

Rovaniemi

Haku päättyy

22.11.2025

Hae koulutukseen

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta kiinnostuneille. Kielitaitovaatimus kokki A2.2 ja tarjoilija B1.1. Hakijan tulee asua EUn tai Schengen alueella, näiden alueiden ulkopuolelta tulevia hakemuksia ei käsitellä.

Toteutussuunnitelma

Kokki

Toimit ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet. Valmistat maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille. Osallistut ruokalistojen suunnitteluun, huolehdit tavaroiden tilauksesta ja vastaanotosta sekä keittiön puhtaanapidosta ja laitteiden toimintakunnosta. Työsi on usein kiireistä, sillä annokset on saatava asiakkaille nopeasti laadun kuitenkaan kärsimättä.

Työpaikkanasi voi olla ravintola, henkilöstöravintola, kahvila, suurkeittiö, catering-alan yritys tai pitopalveluyritys. Lapissa alan erityispiirteenä ovat matkailuala ja kansainvälistyminen jotka vaikuttavat  kulutuskäyttäytymiseen, ruokatottumuksiin ja raaka-aineiden monipuolistumiseen.

Kokilta edellytetään ripeyttä, kädentaitoja, hieman taiteellista silmää, mielikuvitusta sekä hyvää väri-, maku- ja hajuaistia. Työ on usein vuorotyötä ja kausivaihtelut voivat olla suuria.

Tarjoilija

Tarjoilijana esittelet ja myyt asiakkaille ruokia ja juomia, otat vastaan tilaukset ja välität ne keittiöön. Huolehdit pöytien kattamisesta, ruokien ja juomien tarjoilusta sekä lopuksi maksun perimisestä ja pöydän siistimisestä. Työssäsi vilkkaat ja kiireiset hetket vaihtelevat kellonajan, viikonpäivän ja vuodenajan mukaan. Työ on yleensä vuorotyötä ja työrytmi vaihtelee paljon.

Työpaikkanasi voi olla esimerkiksi hotellin ravintola, ruokaravintola, lounas- tai henkilöstöravintola, pubi, yökerho tai tanssiravintola. Lapissa alan erityispiirteinä ovat matkailuala ja kansainvälistyminen.

Sinulta vaaditaan asiakaspalveluhenkisyyttä ja hyvää käytöstä. Hyvä paineensietokyky auttaa sinua selviytymään kiireisistä ja vaikeistakin tilanteista. Kielitaito on eduksi useissa ravintoloissa.

Tutkinnon perusteet  >>

Hakeutuminen

Hakijat haastatellaan.

Lisätietoa:

  • opinto-ohjaaja Taina Imberg, taina.imberg@redu.fi tai puh. 040 843 7694
  • asiakkuusvastaava Sanna Lisko, sanna.lisko@redu.fi tai puh. 040 186 3419  (oppisopimuskoulutus)

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä
  • Jaa WhatsAppissa
REDU konserni
Korvanranta 50
96300 Rovaniemi
Vaihde: 020 798 4000
Sähköposti: redu@redu.fi

Hakupalvelut: 020 798 4100
Sähköposti: haku@redu.fi
  • Hakijan neuvonta
  • Yhteystietohaku
  • Ilmoitustaulu
  • Anna palautetta
  • Ilmoituskanavat
  • Linkit
Seuraa meitä
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • LinkedIn
  • TikTok
Copyright 2025 REDU
  • Evästeilmoitus
  • Saavutettavuus
  • Tietosuoja
  • Turvallisuus