Ajankohtaiset uutiset

 • 29.3.2023 OKM:n ylijohtaja Petri Lempinen vihki robottisolun käyttöön REDU – tekniikan pajat -hankkeessa vihittiin CEAD robottisolu käyttöön. Tilaisuudessa oli mukana Opetus- ja kulttuuriministeriöstä kattava edustus, ja ylijohtaja Petri Lempinen julkisti robottisolun käyttöönotetuksi.
 • 29.3.2023 REDU oli vetovoimainen yhteishaussa Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDUn vetovoima kasvoi yhteishaussa. Eniten kiinnostusta oli sähköasentajan, perustason ensihoitajan sekä putkiasentajan koulutuksiin.
 • 27.3.2023 Carita Seikkula on ennakkoluuloton edelläkävijä Suomen Punainen Risti myönsi Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen Carita Seikkulalle. Carita työskentelee REDUssa maahanmuuttajille tarkoitettujen lähihoitajaryhmien opettajana.
 • tarjoilijaopiskelija viemässä ruoka-annoksia
  24.3.2023 ArcticSkills-kilpailu toi kansainvälisen kisafiiliksen REDUn Rovaniemen yksiköihin REDU järjesti pohjoismaisen ammattitaitokilpailun Rovaniemellä 21.3. Kilpailuihin osallistui yhteensä 50 opiskelijaa Norjan Kirkkoniemestä ja Finnmarkista, Ruotsin Ylitorniolta sekä Saamelaisalueen koulutuskeskuksesta, Ammattiopisto Lappiasta ja REDUsta.
 • 24.3.2023 DUKE-hankkeen päätösseminaarissa pääpuhujana alalla ansioitunut professori Oulun yliopistosta 29.3. on harvinainen mahdollisuus päästä kuulemaan VR-alalla ansioitunutta tutkijaa, kun DUKE-hanke järjestää päätösseminaarin, jonka pääpuhujaksi saapuu Steven M. LaValle Oulusta.
 • 15.3.2023 Asenne ratkaisee myös lentokoneasentajan ammatissa Niklas Oikarinen valmistui REDUsta lentokoneasentajaksi seitsemän vuotta sitten. Nyt hän tuli visiitille vanhaan opinahjoonsa kertomaan nykyisille lentokoneasennuksen opiskelijoille työstään Finnairilla sekä urapolustaan.
 • 10.3.2023 Tekstiili- ja muotiala työllistää monipuolisesti Mittatilausompelijaksi vastikään valmistunut Laura Sallalla on monipuoliset suunnitelmat alan yrittäjyyteen. Päämäärätietoinen ja yritteliäs opiskelija palkittiin myös stipendillä opiskeluaikaisesta aktiivisuudestaan.
 • 3.3.2023 Uusia ammattilaisia Paljon onnea uudet ammattilaiset! Lapin koulutuskeskus REDUsta 23.12.2022 - 28.2.2023 valmistuneiden uusien ammattilaisten nimet löydät täältä. Huom! Listalla on vain sellaisten henkilöiden nimet, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisuun ja suorittaneet koko tutkinnon.
 • 22.2.2023 Väyläopintojen kautta kiinni ammattikorkeakouluun Ohjelmistokehittäjiksi opiskelevat Ante ja Arttu suorittivat Lapin AMKin väyläopinnot kolmannen opiskeluvuotensa aikana. Näin ollen heillä on suora pääsy ammattikorkeakouluopintojen pariin heti ammattiin valmistumisensa jälkeen.
 • opiskelija seisoo moottoripyörän vieressä
  17.2.2023 Vaihtoviikko osana ArcticSkills-kisoihin valmistautumista REDU järjestää ArcticSkills-ammattitaitokisat Rovaniemellä 21.3.2023. ArcticSkills on osa EU:n Kolarctic-ohjelmaa, jonka yksi tärkeimmistä tavoitteista on lisätä ulkorajayhteistyötä arktisella alueella. Vaihtoviikko toteutettiin 6.-10.2.2023 Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.