Väyläopinnot ovat kiihdytyskaista Lapin AMKiin

15.2.2022 julkaistu

REDUn opiskelijat voivat sisällyttää opintoihinsa ammattikorkeakoulun väyläopintoja. Väyläopinnot helpottavat pääsyä AMKin tutkinto-opiskelijaksi. Opinnot on tarkoitettu kaikille Lapin lukioissa ja ammattiopistoissa opiskeleville.

Väyläopinnot virtaviivaistuvat

Aiemmin lukiolaisille ja ammattioppilaitoksissa opiskeleville oli omat väyläopintonsa, mutta tästä vuodesta alkaen ne ovat samat kaikille. Muutoksen myötä valinnanvara ja etäopiskelumahdollisuudet laajenevat erityisesti ammattiopistojen opiskelijoilla, jotka voivat jatkossa valita väyläopinnot myös muulta kuin nykyiseltä ammattialaltaan.

Väyläopintojen laajuus on 15 opintopistettä. Käytännössä toisen asteen opiskelija sopii ensin oman oponsa kanssa väyläopintoihin osallistumisesta ja niiden sisällyttämisestä tutkintoonsa. Opinnot eivät maksa opiskelijalle mitään.

Kun opiskelijalla on toisen asteen tutkinto ja 15 opintopisteen väyläopinnot suoritettuna, voi hän hakea Lapin AMKiin tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa. Se tarkoittaa, että hakijan ei tarvitse osallistua yhteishakuun eikä valintakokeeseen.

Opiskelijat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä

Lapin AMKin väyläopintoihin voivat ilmoittautua Lapissa toisen asteen oppilaitoksissa opiskelevat. Väyläopiskelupaikat jaetaan opiskelijoille ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ammattikorkeakoulu julkaisee ensi syksyn väyläopintotarjonnan maaliskuussa. Väyläopintojen kysyntä on ollut kasvavaa, joten liikkeellä kannattaa olla heti ilmoittautumisen auettua eli 2.5. klo. 8.00.

Lisätietoja väyläopinnoista: www.lapinamk.fi/vaylaopinnot

Infotilaisuuksia tulossa

Lapin AMKin infotilaisuus uudistuneista käytännöistä järjestetään Oppijan tuvassa ammatillisessa koulutuksessa opiskeleville 13.4.2022 klo 9 - 10