Uutta suuntaa urapolulle hieronnan ammattitutkinnosta

1.10.2024 julkaistu

Hieronnan ammattitutkinto tarjoaa uusia ammatillisia mahdollisuuksia tai laajentaa sosiaali- ja terveysalalla toimivien osaamista. Työ ihmisten hyvinvoinnin parissa on palkitsevaa hierojaksi opiskelevien Vilman, Simon ja Heidin mielestä.

Hieronnan ammattitutkinto tarjoaa opiskelijoilleen monia mahdollisuuksia. Jokaisella opiskelijalla on omat polkunsa ja tavoitteensa. Monipuolinen koulutus ei ainoastaan anna teknisiä taitoja, vaan se tarjoaa syvempää ymmärrystä ihmisten hyvinvoinnista. Hierojaksi opiskelevia Heidiä, Vilmaa ja Simoa yhdistää halu auttaa ihmisiä ja päästä tekemään työtä, josta saa välitöntä palautetta. 

Heidi yhdistää työn ja opiskelun

Heidi on aiemmalta ammatiltaan sairaanhoitaja, ja työskentelee lastensuojelun kolmivuoroyksikössä. Hän on onnistunut esimerkillisesti yhdistämään opiskelun ja työnteon.

- Meillä on lähiopetusta joka toinen viikko maanantaista perjantaihin. Työpaikkani mahdollistaa opiskelun, minkä vuoksi työn ja opiskelun yhteensovittaminen on onnistunut minulla hyvin, Heidi kertoo.

Alun perin Heidin kiinnostus hierojan opintoihin lähti omien urheilevien lastensa kautta. Aluksi tarkoitus oli vain oppia toimimaan apuna omien lasten lihashuollossa. Koulutuksen myötä hän on kuitenkin innostunut aiheesta enemmänkin. Oma hieronta-alan yritys tuli perustettua jo koulutuksen ensimmäisten kuukausien aikana.

-    Omat silmät on tämän koulutuksen myötä auenneet sille, mitä kaikkea hieroja pystyy tekemään. Minua kiehtoo tässä työssä juuri se terveydenhuollon näkökulma. Asiakas tutkitaan, ja minun ammattitaitoani on se, että pystyn yksilöllisesti hoitamaan ja ohjaamaan asiakasta, Heidi miettii.

Koulutuksen monipuolisuus on yllättänyt Heidin. Muun muassa anatomian opiskelusta on hyötyä sairaanhoitajan työssäkin, ja koulutus antaa hyviä oppeja yrittäjyyteen.  

 

Ikäihmisten auttaminen on Vilman unelma

Vilma valmistui lähihoitajaksi vuosi sitten, ja jatkoi heti valmistumisensa jälkeen hierojan ammattitutkinnossa opiskelua. Innostus hierojakoulutukseen syttyi jo lähihoitajaopintojen aikana, kun opiskelijat pääsivät tekemään käsi- ja jalkahierontoja toisilleen. Tällä hetkellä hän tekee keikkalaisena lähihoitajan töitä opintojensa ohella.

- Tykkään työskennellä ikäihmisten kanssa, ja haluaisin jatkossa yhdistää osaamiseni tekemällä hierontoja vaikka ikäihmisten palvelutaloissa, Vilma kertoo.

 

Simo palasi juurilleen Lappiin

Simo on työskennellyt maatalouden parissa ja esiintyvänä taiteilijana. Terveys- ja hyvinvointialalla opiskelu ja työskentely on hänelle uutta. Elämäntilanteen muuttuessa hän päätti palata takaisin kotiseudulleen Lappiin ja aloittaa hierojan opinnot.

- Otin tuolloin riskin, enkä ole katunut. Tämä koko homma on antanut uusia ulottuvuuksia elämään, ja itsessään hierontatyö on todella mukavaa, Simo iloitsee. 
Uudelle alalle hypännyt Simo nauttii siitä, kun pääsee auttamaan ihmisiä sekä näkemään työnsä konkreettisia tuloksia. On palkitsevaa nähdä muutos mikä asiakkaassa tapahtuu.

 

Haku hieronnan ammattitutkinoon on käynnissä 20.10.2024 saakka. Koulutus alkaa 11.11.2024. Katso lisää koulutuskalenteristamme!