Taitaja2022-semifinaalit kisataan helmikuun alussa

31.1.2022 julkaistu

Viikon 5 aikana kisataan finaalipaikoista Taitaja2022 ammattitaitokilpailuun. Semifinaalit toteutetaan hajautettuna kilpailijoiden omissa oppilaitoksissa ympäri Suomen.

Logistiikan opiskelijat Anna ja Iina seisovat kuorma-auton edessä.

REDUn opiskelijoita on mukana semifinaaleissa kahdeksassa eri lajissa: Kokki, Tarjoilija, Asiakaspalvelu ja myynti, Kuljetuslogistiikka, Automaalaus, Leipuri-kondiittori, Matkailu sekä Metsäkoneen käyttö. Yhteensä mukana on viisitoista REDUn opiskelijaa kamppailemassa finaalipaikoista. 

Logistiikan opiskelijat Anna Halonen ja Iina Väisänen ovat osallistumassa Taitaja-semifinaaleihin ensimmäistä kertaa. He kertovat, että semifinaaliin osallistuminen ei jännitä niin paljon, kun saa kilpailla tutuissa tiloissa ja tutulla kalustolla.

- Me ollaan valmistauduttu semifinaaliin harjoittelemalla ajoratatehtäviä, kuorman sidontaa ja teoriaa. Ollaan voitu harjoitella koulupäivien aikana, Iina kertoo.

Taitaja on ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, jossa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat SM-mitaleista. Tänä vuonna Taitaja2022-tapahtuma järjestetään Porissa 16.-19.5.2022.