Taitaja-tunnelmat korkealla

18.5.2022 julkaistu

REDUn Taitaja-joukkue on kahden kilpailupäivän jälkeen positiivisella mielellä. Kaikki kilpailijat ovat tyytyväisiä suorituksiinsa, ja tunnelma on korkealla. Nuoret ammattilaiset ovat nauttineet täysin rinnoin ainutlaatuisesta kokemuksesta.

Sanni Siitonen kattamassa pöytää.

Taitaja-tapahtuman toinen kisapäivä on takana, ja REDUn kilpailijat ovat hyvin mielin. Tunnelma on mukava ja tehtävät ovat sujuneet pieniä virheitä lukuun ottamatta mallikkaasti. Uusia ystäviäkin on löydetty kanssakilpailijoiden joukosta. Koko REDUn joukkue kehuu ilmapiiriä kilpailijoiden välillä hienoksi ja kannustavaksi. 

Porakoneista design-vaatteisiin

Asiakaspalvelu ja myynti -lajissa kilpaileva Kati Pähn on saanut tehdä kahden päivän aikana monipuolisia tehtäviä. Ensimmäisenä päivänä oli frisbeegolftarvikkeiden myyntitehtävä ja pitchaus.

- Frisbeegolftehtävä oli itselle luonteva, kun siinä sai palvella ja auttaa asiakkaita. Se on minulle tuttua hommaa, Kati kertoo.

Toiseen kilpailupäivään on sisältynyt myyntineuvottelutilanne, jossa piti myydä akkuporasarja oheistuotteineen yritysasiakkaalle. Lisäksi päivän tehtäviin kuului Heidi A. Design -brändin esittely, joka tuli hoitaa osittain englanniksi, sillä teemana oli kansainvälistyminen.

- Olen pääasiassa tyytyväinen suorituksiini, mutta jännityksen alla aina pieniä virheitä tulee eikä kaikkea hoksaa ottaa huomioon, Kati miettii.

Kati on ollut koko kisan ajan positiivisella asenteella ja tuonut iloa ympärilleen. Lajissa on kilpailijoiden kesken loistava ja toisiaan kannustava yhteishenki.

- Ollaan yhteneväinen porukka muiden kilpailijoiden kanssa, ja tsempataan toisiamme. Olen iloinen niiden puolesta, jotka pääsevät huomenna palkintokorokkeelle, Kati miettii. 

Kati myyntitehtävässä
Kati b-to-b-tehtävän parissa 

 

Matkailun kilpailijat merenrantamaisemissa

Matkailun kilpailijat ovat saaneet nauttia tehtävien ohella Yyterin hiekkarannoista. Kilpailuun on tähän mennessä kuulunut matkaohjelman suunnittelu, hinnoittelu ja myynti, hotellin vastaanottopalvelut sekä yritystapahtuman suunnittelu ja toteutus.

Etenkin esitykset ovat menneet Pekka Korteniemellä ja Annu Rinteellä loistavasti, ja etukäteen sovittu roolinjako on edelleen toiminut mainiosti. Molemmat kilpailijat kehuvat tunnelmaa, ja ovat hyvillään siitä, että ovat saaneet tutustua lajin toisiin kilpailijoihin.

- Pekka on edelleen keksinyt hurjia ideoita, joten työnjako on ollut selvää meidän välillä, Annu nauraa. 

- Vaikka tämä on hieno tilaisuus ja fiilis on ollut uskomaton, on kiva kohta päästä kotiinkin, Pekka tuumii pitkän kisarupeaman loppusuoralla.

Kolmantena kisapäivänä on luvassa asiakaspalvelua, ja parivaljakko odottaakin viimeistä rutistusta positiivisin mielin. Myös valmentaja Kimmo Siuruainen saa heiltä kehuja.

- Kimmo on rauhoittanut meitä hyvin. Hän ei ole luonut meille turhia paineita, Annu kertoo. 

Pekka ja Annu keskittymässä kilpailutehtävään.
Pekka ja Annu suunnittelemassa matkaohjelmaa

 

Sanni liekeissä tarjoilijan lajissa

Tarjoilijan lajissa Sanni Siitonen on vetänyt varmalla otteella kaksi ensimmäistä kilpailupäivää. Asiakaspalvelu ja tekninen osaaminen on ollut erinomaista. Sannin kilpailuihin on sisältynyt bistrokahvilatehtävä, johon kuului annosten valmistus. Osa asiakkaista palveltiin englanniksi.

Toisena päivänä vuorossa oli á la carte -tehtävä, jossa muun muassa valittiin juomat seurueelle, valmistettiin saliruokaa ja liekitettiin. Myös Sanni kehuu ilmapiiriä kilpailijoiden välillä hyväksi.

- Jo ensimmäisenä päivänä tutustuttiin muiden kanssa. Ammattitaito on tosi tasaista meillä kaikilla, joten kenen tahansa menestyksestä olen hyvilläni, Sanni kertoo.

- Tämä on ollut aivan mahtava kokemus. En kadu yhtään sitä, että tulin tänne, Sanni lisää.

Viimeisenä päivänä on luvassa vielä baaritehtävä, oluen tunnistusta ja teoriatehtävä. Sen jälkeen nähdään mihin suoritus riittää. Kävi miten kävi, on sekä Sanni että kaikki muutkin REDUn kilpailijat tyytyväisiä siitä, että ovat päässeet kilpailemaan muiden Suomen parhaiden nuorten ammattilaisten kanssa. 

Sanni tarjoilutehtävässä.
Sanni suorittamassa à la carte -tarjoilutehtävää

Kuvat: Mika Stenroos, Sataedu/Skills Finland ja Anne Liedes, REDU