REDUn opiskelijoille menestystä Taitaja-kilpailussa

19.5.2022 julkaistu

Ammattitaidon SM-kilpailun Taitajan finaali järjestettiin Porissa 16.-19.5.2022. Taitaja-tapahtuma on Suomen suurin vuosittain järjestettävä ammatillisen koulutuksen tapahtuma. REDUn opiskelijat nappasivat kaksi kultaa ja yhden pronssin.

REDUn nelihenkinen Taitaja-joukkue sai huikean menestyksen Taitaja-kisassa, sillä jokaisen kilpailijan kaulaan ripustettiin SM-mitali. Kultamitalin saivat Tarjoilijan lajissa Sanni Siitonen sekä Matkailun lajissa kilpailupari Pekka Korteniemi ja Annu Rinne. Asiakaspalvelu ja myynti -lajissa Kati Pähn sai pronssimitalin.

Taitaja-tapahtumassa oli mukana noin 350 nuorta ammattilaista 50 eri lajissa tai ammattinäytöksessä. Lajien parhaat nuoret olivat valikoituneet mukaan helmikuussa järjestettyjen semifinaalien kautta. Taitaja-finaalissa opiskelijoiden ammattitaitoa mitattiin kolmipäiväisen kisan aikana monin eri tavoin. 

Tehtävistä suoriutuminen koetteli keskittymiskykyä, kun tarkkasilmäisen tuomariston edessä täytyi suoriutua haastavista tehtävistä annetussa ajassa. Osa tehtävistä sisälsi yllätyselementtejä, joilla testattiin opiskelijoiden taitoa mukauttaa työskentelyään nopeasti muuttuvissa olosuhteissa. REDUn kilpailijat olivat valmistautuneet kisaa varten monipuolisesti sekä koululla valmentajiensa kanssa että työelämän aidoissa oppimistilanteissa.

- Tänä vuonna meillä oli finaalissa pieni mutta vahva joukkue, ja tiesin kaikilla olevan mahdollisuudet mitaleille. Tässä joukkueessa aivan erityistä ovat vuorovaikutustaidot, toisten huomioon ottaminen ja yhteishenki. Vaikka ammatillinen osaaminen onkin keskiössä, kilpailijoiden positiivinen ja toisiaan kannustava asenne vaikutti varmasti myös lopputulokseen, joukkueenjohtaja Anne Liedes kertoo.

Taitaja on ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, joka on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1988. Tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry. Tänä vuonna Taitaja-finaali järjestettiin Porissa. Länsirannikon Koulutus Oy WinNova vastasi yhteistyössä Sataedun kanssa nelipäiväisen yleisölle avoimen suurtapahtuman järjestelyistä.