REDUlle järjestämisluvat englanninkieliseen ammatilliseen koulutukseen

5.4.2022 julkaistu

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDUlle myönnettiin järjestämisluvat Ravintola- ja catering-alan perustutkintoon, Matkailualan perustutkintoon sekä Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkintoon englannin kielellä.

Kokkiopiskelija valmistaa jälkiruokaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi REDUlle luvan järjestää englanninkielistä koulutusta matkailualalla sekä ravintola- ja catering-alalla. Englanninkielisen koulutuksen avulla REDU pyrkii vastaamaan alan työvoimatarpeisiin Lapissa. Aikaisemmin maakunnassa ei ollut yhtään ammatillisen koulutuksen järjestäjää, jolla olisi järjestämisluvassaan englanninkielisiä tutkintoja.

- Olemme REDUssa todella iloisia, että saimme tämän myönteisen päätöksen, jota olemme jo odottaneet jonkin aikaa. Järjestämislupa on voimassa elokuun 2022 alusta lähtien, johtaja Saija Niemelä-Pentti

Lapin matkailuelinkeino on kasvanut ja kehittynyt voimakkaasti. Ala kärsii työvoimapulasta, ja työntekijöiden vaihtuvuus on suurta. Matkailuyrityksillä on kyky ja halu työllistää ulkomaalaistaustaisia henkilöitä, joten koulutustarjonnan kehittämisellä voidaan helpottaa ammattitaitoisen työvoiman hankkimista sekä hillitä työvoiman vaihtuvuutta.

- Ensimmäinen englanninkielinen koulutus käynnistetään Rovaniemellä jo tulevan syksyn aikana. Tämän avulla halutaan tukea alan yritysten työvoiman saatavuutta tulevan talven matkailusesongissa, toimialapäällikkö Maarit Vilppunen

Englanninkielinen koulutustarjonta tulee merkittävästi helpottamaan maahanmuuttajien ja ulkomaalaistaustaisten henkilöiden integroitumista ja siirtymistä työelämään. REDU tulee kohdentamaan voimavaroja opiskelijoiden suomen kielen oppimiseen, paikalliskulttuuriin perehtymiseen, monikulttuurisuusosaamisen vahvistamiseen ja työelämäosaamisen kehittämiseen. Tavoitteena on, että opiskelija saavuttaa opintojen aikana ammatillisen osaamisen lisäksi vähintään suomen kielen osaamistason A2.