REDUlle eTwinning-laatumerkkejä

10.11.2021 julkaistu

REDU on vuoden 2021 Euroopan laatumerkeillä palkittujen koulujen joukossa. Laatumerkit myönnettiin kahdelle eTwinning-projektille REDUssa.

Eurooppalaisten koulujen yhteisö eTwinning tarjoaa mahdollisuuden ja paikan olla yhteydessä toisiinsa, tehdä yhteistyötä, kehittää projekteja ja kuulua Euroopan alueella toimivaan oppimisympäristöön. eTwinning mahdollistaa kansainvälisen yhteistyön sekä yhteisen oppimisen Euroopassa tieto- ja viestintätekniikan avulla. 

Nyt laatumerkein palkittiin projektit ”A wonderful journey” sekä ”No walls between us”. Projekteista sekä yleisestikin eTwinning-toiminnasta REDUssa vastaa matkailualan opettaja Mari Jokela Kittilän toimintayksikössä.

”A wonderful journey” -projektissa opiskelijat tutustuivat junalla matkustamiseen. Euroopan unionin teemavuoden aiheena on junamatkailu, joten se valikoitui luontevasti projektinkin teemaksi. Opiskelijat suunnittelivat projektissa interrail-matkan, joka toteutettiin virtuaalisesti.

- Tämä oli minulle kaikkien aikojen paras eTwinning-projekti, Mari Jokela iloitsee.

- Projektin aikana eri maista tulevat opiskelijat tapasivat toisiaan useamman kerran sähköisillä alustoilla eri kokoisissa ryhmissä. Mukana oli 150 opiskelijaa yhdeksästä eri maasta. Opiskelijat jaettiin sekaryhmiin, ja minun ryhmässäni työskenneltiin muun muassa serbialaisten kanssa, Mari kertoo.

Toinen palkituista projekteista oli ”No walls between us”, jossa tutustuttiin erilaisiin vähemmistöihin. Tavoitteena oli rakentaa siltoja ja poistaa muureja ihmisten väliltä. Mukana tässä työskentelyssä oli sata opiskelijaa viidestä eri maasta. Opiskelijat tutustuivat erilaisiin vähemmistöihin, eri uskontoihin ja etnisiin ryhmiin. Lopputuotoksena oli julkilausuma paremmasta yhteisestä maailmasta.

- Tämä oli sellainen vakavampi aihe, mutta mukavasti nuorilta löytyi mielipiteitä, niistä osattiin kertoa ja niitä opittiin perustelemaan, Mari kiittelee.