REDU kiinnosti yhteishaussa

25.3.2022 julkaistu

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDUn vetovoima pysyi hyvänä kevään yhteishaussa. Vaikka yhteishaku päättyi, voi opiskelemaan edelleen hakea jatkuvan haun kautta.

Hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelija.

Hius- ja kauneudenhoitoalan vetovoima kasvoi kevään 2022 yhteishaussa. Kuvassa hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelija Porokadun asiakaspalvelupisteessä. 

Yhteishaku peruskoulun päättäville sekä muille ilman ammatillista tutkintoa oleville oli käynnissä 22.2.-22.3.2022. REDUssa oli haussa noin 920 opiskelupaikkaa Kemijärvellä, Kittilässä, Rovaniemellä ja Sodankylässä. Ensisijaisia hakijoita eri hakukohteisiin oli 796. Yhteensä 1286 hakijaa merkitsi jonkin REDUn hakukohteen vähintään yhdeksi hakutoiveistaan. Tänä keväänä yhteishaun muutoksista johtuen lukion suorittaneille ei ollut tarjolla aloituspaikkoja yhteishaussa. Lukion päättäneet voivat hakea sen sijaan jatkuvassa haussa. 

- Olemme kehittäneet aktiivisesti oppimisympäristöjämme muun muassa erilaisten hankkeiden avulla. Se näkyy vetovoimassamme, joka oli hyvä lappilaisten peruskoulun päättävien määrään suhteutettuna. Kun noin 1800 peruskoulun päättävästä Lapin nuoresta lähes 800 on hakenut ensisijaisesti meille, niin voimme olla todella tyytyväisiä, opiskelijapalvelupäällikkö Leila Hurtig

Eniten hakijoita yksittäistä aloituspaikkaa kohden oli viime vuosien tapaan sähkö- ja automaatioalan perustutkintoon. Toinen suosituimmista hakukohteista oli hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, joka kasvatti selkeästi vetovoimaansa.

- Yleisesti ottaen maakunnan aktiiviseen rakentamiskantaan liittyen erilaiset rakentamiseen ja talotekniikkaan liittyvät alat kiinnostavat nuoria hakijoita. Myös kone- ja tuotantotekniikan vetovoima kasvoi, ja alalla onkin Lapissa kova pula tekijöistä. Sen sijaan maailman tilanne ja korona heijastuvat matkailu- ja ravintola-alaan ja niiden alhaisiin hakijamääriin, Leila Hurtig miettii.

Uudistunut tutkintokoulutukseen valmentava koulutus TUVA osoittautui myös kiinnostavaksi hakukohteeksi yhteishaussa. TUVA onkin hyvä väylä nuorelle, joka vielä pohtii omaa opiskelu-uraansa tai haluaa parantaa opiskeluvalmiuksiaan.  

Yhteishaun valintojen tulokset ilmoitetaan 16.6.2022. Ne koulutukset, joihin jää yhteishaun jälkeen vapaita opiskelupaikkoja, avataan jo kevään aikana jatkuvaan hakuun REDUn koulutuskalenteriin. Näihin voivat hakea peruskoulun tai lukion suorittaneet, alanvaihtajat tai vaikkapa henkilöt, joilla on aiemmin kesken jääneitä opintoja.