Opiskelijoiden tyytyväisyys REDUn ravintolapalveluihin selvitettiin
9.10.2024 julkaistuREDUn opiskelijaravintoloissa toteutettiin asiakaskysely, jossa selvitettiin opiskelijoiden tyytyväisyyttä ravintolapalveluihin. Kyselyyn saatiin 653 opiskelijan vastaukset. Yli 80% vastaajista kertoi olevansa tyytyväinen ravintolapalveluihin.
Ravintolapalveluihin on tyytyväisiä 80–90 % vastanneista
Kyselyssä mitattiin tyytyväisyyttä useiden erilaisten kysymysten avulla. Tyytyväisimpiä opiskelijat olivat palvelun ystävällisyyteen, leipävalikoimaan ja siisteyteen. Parannustoiveita ehdotettiin eniten ruuan makuun, ruokavalikoimaan sekä ravintolatilan viihtyvyyteen liittyen. Vastaukset vaihtelivat ravintoloittain jonkin verran. Reilu 80 % vastaajista kertoi olevansa tyytyväinen palveluihin.
Ravintolassa ruokailee säännöllisesti 94 % kyselyyn vastanneista
Opiskelijoilta selvitettiin, kuinka usein he ruokailevat opiskelijaravintolassa. 94 vastanneista % ruokailee opiskelijaravintolassa päivittäin tai useamman kerran viikossa. Loput ruokailevat koulupäivän aikana opiskelijaravintolassa harvemmin tai ei koskaan.
Opiskelijoista, jotka eivät ruokaile opiskelijaravintolassa säännöllisesti, puolet kertoi syyksi sen, että he opiskelevat muualla kuin oppilaitoksen tiloissa, esimerkiksi oppisopimuksella työelämässä tai oppilaitoksen työmaalla. Loput kertoivat syyksi muun muassa sen, ettei ole nälkä, ei pidä tarjolla olevasta ruuasta, kokee ravintolan rauhattomaksi tai jonotusajan liian pitkäksi.
Opiskelijoiden lempiruokia perinteiset kotiruuat
Kyselyn perusteella opiskelijat pitävät perinteisistä suomalaisista kotiruuista. Herkkuruokia, joita ravintolassa toivottiin olevan tarjolla, olivat esimerkiksi makaronilaatikko, kanapasta, uunimakkara, tonnikalapasta ja lihapullat. Näiden lisäksi toivottiin myös tortilloja, pizzaa sekä erilaisia kala-, lohi- ja riistaruokia sekä kasvisruokia.
Kyselyn tuloksia käsitellään syksyn aikana
Palautekyselyjen tuloksia käsitellään REDUssa syksyn aikana. Tuloksia pyritään hyödyntämään jatkossa opiskelijaravintoloiden ruokalistojen suunnittelussa. Ravintolatiloja koskevia palautteita tullaan huomioimaan myös tulevissa tilojen uudistuksissa ja mahdollisissa muissa muutoksissa.
Vastanneiden kesken arvottiin festarilippuja
Kyselyyn vastanneiden kesken arvottiin kolme lippua Simerockiin 2025. Arvonnassa liput voittivat Milja Pätsi, Tia-Maria Laine ja Toni Kenttämaa. Ravintolapäällikkö toimittaa liput voittajille. Lämmin kiitos kaikille kyselyyn vastanneille ja ravintolapalveluiden kehittämiseen osallistuneille!