Munkkiohje vapuksi

26.4.2022 julkaistu

Elintarvikealan opiskelijat jakavat herkullisten vappumunkkiensa reseptin kotileipureiden iloksi.

Ainekset: 
1 l vettä tai maitoa
300 g sokeria
200 g voita
4 tl suolaa
100 g hiivaa
4 kananmunaa
2 rkl kardemummaa
2,3 kg jauhoja
 
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää kädenlämpöinen neste, liota siihen hiiva. Lisää kaikki muut aineet paitsi rasva. Vaivaa taikina hyvin ja lisää lopuksi sulatettu ja jäähdytetty voi. Kohota taikina liinan alla ja muotoile munkit. Reikä tehdään juuri ennen kuin ne asetellaan kuumaan 180 asteiseen paistorasvaan. Paista ja sokeroi.
 
Ps. Jos et ehdi tällä kertaa itse leipomaan, käy hakemassa herkulliset munkit ja vappusimat Mestarin Alku -myymälästä Jänkätien toimintayksiköstämme!