Luonnonvaratuottajan ammatti antaa uudenlaisia mahdollisuuksia työllistymiseen

28.10.2022 julkaistu

Luonnonvaratuottajaksi valmistuneen Katja Piiraisen polun varrelle on sisältynyt työskentelyä kukkakauppiaana sekä hoiva-alalla. Uudessa ammatissaan hän näkee hyvät mahdollisuudet hyödyntää myös aiempaa osaamistaan.

Katja Piirainen valmistui juuri luonnonvaratuottajaksi REDUn Kemijärven toimintayksiköstä. Motivoituneena opiskelijana hän suoritti luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon 1,5 vuodessa kiitettävin arvosanoin. 

Taustallaan Katjalla on työkokemusta kukkakauppiaana sekä hoiva-alalta. Kun ajatus alanvaihtoon virisi, rupesi Katjaa kiinnostamaan Kemijärvellä tarjolla olevat luonnonvaratuottajan opinnot. Hän koki tällä alalla mahdollisuuden sekä oppia uutta että hyödyntää jo aiemmissa ammateissa kertynyttä osaamistaan.

- Olen aina tykännyt liikkua luonnossa, ja minussa asuu pieni tutkimusmatkailija. Jo kukka-alalla toimiessani tykkäsin käyttää paljon luonnonmateriaaleja asetelmissa. Ennen luonnonvaratuottajan koulutukseen tulemista kuvittelin tietäväni paljon luonnosta, mutta olenkin oppinut tosi paljon uutta ja aiempi tieto on syventynyt. Etenkin elintarvikkeiden jalostamisesta ja hyvinvointituotteiden valmistamisesta on tullut paljon uutta tietoa ja osaamista, Katja kertoo.

Luonnonvaratuottajan ammatin monipuoliset työllistymismahdollisuudet kiehtovat Katjaa. Hänellä mielenkiinto vetää vahvimmin hyvinvointipuolelle, jossa on loistava mahdollisuus hyödyntää hoiva-alalta kertynyttä osaamista ja työkokemusta.

- Tällä alalla on niin monenlaisia mahdollisuuksia. Erilaisia ajatuksia ja vaihtoehtoja on tosi paljon. Yritystoimintakin on yksi vaihtoehto tulevaisuudessa, Katja kertoo. 

Metsämarjarouhe-siemennäkkileipää villiyrttimaustevoinapilla
Luonnonvaratuottajaopiskelijoiden valmistamaa metsämarjarouhe-siemennäkkileipää villiyrttimaustevoinapilla. 

 

Luontoalan perustutkinto, luonnonvaratuottajan opinnot alkavat seuraavan kerran Kemijärvellä helmikuussa 2023. Mukaan voi hakea koulutuskalenterin kautta 12.1.2023 mennessä.