Kokki- ja tarjoilijaopiskelijat kilpailevat ammattitaidostaan Rovaniemellä

24.10.2024 julkaistu

Vuotuiset kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden SM-kisat järjestetään tänä vuonna REDUn Jokiväylän toimintayksikössä 30.-31.10.2024.

Rovaniemellä Lapin koulutuskeskus REDUssa järjestetään vuoden 2024 kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden SM-kilpailut 30.–31.10.2024. Kilpailujoukkueet muodostuvat kahden hengen tiimeistä. Tapahtuma kerää 22 hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijaa alan oppilaitoksista eri puolilta Suomea REDUn Jokiväylän toimintayksikköön.

Kilpailun tuomariston muodostavat alan ammattilaiset, joten opiskelijat pääsevät todelliseen haasteeseen. Tarjoilijakilpailun päätuomarina on Markku Häiväläinen Ravintolakoulu Perhosta. Kokkikisan tuomariporukan vetovastuussa on Jukka Mäkinen Länsirannikon koulutus Oy WinNovasta. Tuomaristossa on myös REDUn entisiä opiskelijoita, Iida Sääskilahti ja Sanni Siitonen, jotka ovat itsekin kilpailleet ammattitaitokilpailuissa opiskeluaikanaan.

Kilpailun avaus ja tehtävien esittely tapahtuu keskiviikkona, jonka jälkeen kilpailuparit työskentelevät kahden täyden kisapäivän ajan. Kokkikilpailijoiden kisatehtävät sisältävät muun muassa teoriakokeen, menun suunnittelua ja valmistusta. Tarjoilijoiden kisaan kuuluu laskutehtäviä, juomatunnistusta, show-pöydän kattamista sekä baari- ja tarjoilutehtäviä.  

Lapin koulutuskeskus REDUn edustajina kilpailuun osallistuvat tarjoilijan lajissa Jonna Vuorinen ja Maria Ylisaukko-oja, sekä kokin lajissa Inga Karjalainen ja Saranukhul Intha.