Einari Vidgrén Säätiöltä tunnustuksia REDUlaisille

14.6.2023 julkaistu

Einari Vidgrén Säätiö palkitsi metsäalan osaajia 18. kerran. REDUn toimialapäällikkö Kyösti Paloniemi sai tunnustuspalkinnon, ja opiskelijat Riku Eerola ja Riku Timonen palkittiin stipendeillä.

Riku Timonen, Kyösti Paloniemi ja Riku Eerola saivat huomionosoitukset Einari Vidgrén Säätiöltä.

Einari Vidgrén Säätiö on palkinnut ansioituneita metsäalan osaajia jo 18. kerran. Säätiön päähuomionosoitus, Einarin Palkinto, myönnettiin H.A. Forest Oy:n Heikki Aholalle ja Koneurakointi Veljekset Manninen Ky:n Arvo ja Markku Manniselle. Tunnustuksia jaettiin Einarin Palkinnon lisäksi neljässä eri kategoriassa: elämäntyöpalkinnot, tunnustuspalkinnot, kuljettajapalkinnot ja opiskelijastipendit. Vuonna 2023 säätiö palkitsi osaajia yhteensä 199 200 eurolla. Säätiön palkitsemistilaisuus järjestettiin 7. kesäkuuta Vieremän Rientolassa.

REDUn metsäalan toimialapäällikö Kyösti Paloniemi palkittiin tunnustuspalkinnolla. Perusteluina palkitsemiselle on Paloniemen vahva ammattillisen koulutuksen opetus- ja johtamiskokemus. Hän on toiminut metsäalan vastuu- ja kehittämistehtävissä lähes 30 vuotta. Paloniemi on myös osallistunut metsäalan koulutuksen kehittämiseen niin Suomessa kuin maailmalla.

Opiskelijastipendeillä palkittiin opinnoissaan menestyneitä metsäalan opiskelijoita. Säätiö palkitsi opiskelijastipendillä yhteensä 37 metsäkonealan opiskelijaa. REDUn opiskelijoista Riku Eerola ja Riku Timonen saivat opiskelijastipendit valmistumisensa yhteydessä. 

- Metsissämme työskentelee tuhansia ammattilaisia, joiden ammattitaito on huippuluokkaa. Metsänhoidon ja puunkorjuun vaatimustaso nousee koko ajan - me kaikki kannamme huolta vastuullisesta ja kestävästä metsänhoidosta. Halusimme painottaa valinnoissamme erityisesti ammattitaitoista ja kokonaisvaltaista työskentelyä. Tunnustusta saaneiden joukossa on myös tahoja, jotka ovat työllään olleet positiivisen viestinviejiä metsäalasta, kertoo Einari Vidgrén Säätiön puheenjohtaja Juha Vidgren.