Asiakaspalveluasenteella Taitajiin

13.5.2022 julkaistu

Kati Pähn on lähdössä Taitaja-finaaliin. Lajina on asiakaspalvelu ja myynti.

Kati Minimanin vapaa-ajan osastolla

Kati Pähn on toisen vuoden liiketoiminnan opiskelija. Kilpaileminen ei ollut hänellä opintojen alkuvaiheessa mielen päällä, mutta opettajat saivat houkuteltua mukaan. Alun perin tarkoituksena oli osallistua parilajina kilpailtavaan Yrittäjyys-lajiin, mutta parille tulleen esteen vuoksi lajiksi valikoituikin Asiakaspalvelu ja myynti.

Ennen helmikuista semifinaalia harjoiteltiin jo koululla opettajien kanssa ahkerasti, mutta treenaaminen on lisääntynyt kevään aikana. Semifinaalit järjestettiin helmikuussa, ja niiden aikana toiveet finaalipaikasta eivät olleet korkealla. 

-  Mun mielestä semifinaali meni huonosti, enkä osannut siinä vaiheessa ajatellakaan vielä näin pitkälle. Kun finaalipaikka tulikin, olin tosi yllättynyt, ja aloin miettimään että ehkä osasinkin jotain ja onnistuin sittenkin, Kati muistelee.

Kati harjoitteli opettajiensa kanssa jo ennen semifinaalia, mutta nyt kevään aikana treenaaminen on lisääntynyt entisestään. Finaalin tehtävissä on useampi moduli ja kilpailupäiviä on useampi, joten valmistautua täytyy hyvin. Jopa kotona on tullut harjoiteltua, ja opettajien kanssa on tavattu useamman kerran. Osa harjoittelusta on tapahtunut omien oppituntien yhteydessä, jossa valmentajaopettaja Sirpa Kyrö on huolehtinut Katille enemmän Taitajiin painottuvia tehtäviä.

- Minun vahvuutena on enemmänkin asiakaspalvelu ja asioista kertominen kuin myyntipuoli. Olen luonteeltani enemmän asiakaspalvelija kuin myyjä. Ollaankin panostettu opettajien kanssa myynnin harjoittelemiseen, Kati kertoo.

Vaikka odotukset eivät vielä semifinaaliin mennessä olleetkaan korkealla, on itseluottamus ruvennut kohoamaan ja odotukset finaalilta ovat positiiviset.

- Menen sinne toki enemmän kokemuksen kannalta, mutta olisihan se toki siistiä päästä jollekin palkintosijalle, Kati miettii.

Taitajiin osallistuminen on omalta osaltaan nopeuttamassa Katin valmistumista, sillä huippuosaajana toimiminen -tutkinnon osasta kertyy 15 osaamispistettä. Muutenkin opinnot ovat sujuneet pikavauhtia, ja Kati valmistuu nyt keväällä, kahden opiskeluvuoden päätteeksi. Tarkoituksena on jatkaa ainakin kesän yli töissä Rovaniemen Minimanilla, jossa hän on tehnyt työelämässä oppimisen jakson ja näytön, ja ollut sen jälkeen opiskelunsa ohella töissä. Ajatuksena on pitää ainakin yksi välivuosi opiskelusta, mutta sen jälkeen mahdollisesti tradenomiopinnot ovat kiikarissa.

Kati on lähdössä kisaan rauhallisin mielin. Mukana ovat tutut, turvalliset opettajat. Muun REDUn joukkueen tapaamista hän odottaa innolla. 

Kati Minimanin hedelmäosastolla