Akujärvi toi Islannista kultaa

Published 19.1.2023

Logistiikan opiskelija Jonne Akujärvi treenaa ja kilpailee painonnostossa ammatillisten opintojensa ohella. Kuluvana talvena Jonne voitti Islannissa painonnoston PM-kultaa.

Logistiikan opiskelija Jonne Akujärvellä tavoitteellinen urheilu onnistuu sujuvasti ammatillisen opiskelun rinnalla. Urheiluakatemia mahdollistaa urheilun ja opiskelun yhteensovittamisen, ja antaa enemmän mahdollisuuksia treenaamiseen. Tulokset puhuvat puolestaan, sillä Islannin PM-kisoista tuomisena oli se kirkkain mitali.  

Jonne opiskelee toista vuotta logistiikan perustutkintoa. Alavalinta oli hänelle hyvin selkeä peruskoulun jälkeen, sillä logistiikan opinnot kiinnostivat kaikista tarjolla olevista vaihtoehdoista eniten. Ala on tuntunut mieluisalta, ja Jonne palasikin juuri pitkältä oppisopimusjaksolta takaisin kouluun.

- Valmistumisen jälkeen tarkoitus on jäädä tälle alalle töihin. Olin oppisopimusjaksolla Upola Kuljettaa Oy:llä, ja minulla on hyvät mahdollisuudet päästä sinne myöhemmin uudelleen oppisopimukseen tai kesätöihin, Jonne kertoo.


Yleensä tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin Jonne käy aamutreeneissä ja kiiruhtaa sen jälkeen Jänkätielle opintojensa pariin. 

Urheilun saralla painonnostoa on tullut harrastettua noin kuusi vuotta. Tavoitteellinen urheilu onnistuu hyvin urheiluakatemiaopiskelijana. Urheiluakatemian kautta Jonne pääsee aamutreeneihin, joita järjestetään kolmesti viikossa. Yhteensä treenikertoja tulee noin 5-8 kertaa viikossa, riippuen ajankohdasta.

- Pidän itse huolen omista aikatauluistani ja opinnoistani. Sovin aina opettajan kanssa joustavasti treeneihin osallistumisesta ja siitä, miten opinnot järjestetään. Katson yleensä lukujärjestystä ja mietin sen mukaan onko joskus tärkeämpää jättää treenit välistä ja olla koulussa. Onneksi sekä opettaja että valmentaja on joustavia, niin yhteensovittaminen on onnistunut hyvin, Jonne kiittelee.

Ammattiin valmistumisen jälkeen Jonne aikoo jäädä oman alansa töihin. Urheilu-uralla tavoitteena on menestyä lajin EM-kisoissa vuonna 2028.


Akujärven kisaura vie ympäri Eurooppaa. Kuvassa nuorten EM-kisat Puolassa. Kuva: Hookgrip.