Blogi: Oppisopimuskoulutus matkailualan sesonkityöntekijöille starttaa pian Rovaniemellä
1.11.2024 julkaistuKoulutus kokoaa yhteen Lapin matkailualalla kausityötä tekeviä ihmisiä eri puolilta maailmaa. Blog text also in English.
Opiskelijat valitsevat suuntautumisvaihtoehdon työtehtäviensä mukaan: Hospitality Expert (esim. tarjoilija, vastaanottovirkailija, kerroshoitaja) tai Artist of Local Food (esim. ravintolakokki, keittiöapulainen). Opiskelija saa 30 osaamispistettä, jotka voidaan sisällyttää matkailualan, ravintola- ja cateringalan tai luonto- ja ympäristöalan ammatilliseen tutkintoon.
Marraskuun aikana opiskelijat osallistuvat joko lähiopetusjaksolle tai suorittavat nämä opinnot verkossa Open Moodle –oppimisalustalla tutustuen Lapin matkailun toimintaympäristöön, suomalaisen työelämän sääntöihin sekä opiskellen asiakaspalvelusuomea. Lisäksi kaikille koulutetaan hygienia- ja anniskelupassit ja vietetäänpä porukalla myös yksi päivä ulkona kokkaillen eräruokia laavutulilla. Tämän jälkeen opiskelijat ovat valmiita aloittamaan talvikauden hyvällä itseluottamuksella työskentelemällä Lapin matkailuyrityksissä. Luonnollisesti oppiminen jatkuu päivittäin työpaikalla aina helmikuun loppuun asti saakka, jolloin opiskelija on valmis Lapin matkailun ammattilainen.
Sesonkityöntekijöiden oppisopimuskoulutus järjestetään uudelleen ensi talvikaudella 2025-2026, jolloin matkailuyrityksillä on taas loistava mahdollisuus perehdyttää kausityöntekijöitään Lapin matkailuun ja sen toimintaympäristöön.
Kokin perustutkinto englanniksi alkaa keväällä 2025
Uusi englanninkielinen ravintola- ja cateringpalveluiden perustutkinto, kokki on koulutustarjonnassa ensi keväänä 2025. Kyseessä on REDUn ensimmäinen ammatillinen toisen asteen tutkinto, joka järjestetään kokonaan englanninkielisenä. Koulutuksen kohderyhmää ovat sekä jo maahanmuuttaneet että kansainväliset hakijat. Koulutusaika on 11.3.2025 - 31.5.2027 ja koulutus järjestetään lähiopintoina Rovaniemellä.
EN
Apprenticeship training for seasonal workers in the tourism industry will soon start in Rovaniemi
REDU’s Apprenticeship training for seasonal workers in tourism is soon taking place in Rovaniemi. The training brings together people from all over the world working for the winter season in the tourism industry in Lapland.
Students choose an orientation depending on their job position: Hospitality Expert (e.g. waitress/waiter, receptionist, housekeeper, etc.) or Artist of Local Food (e.g. restaurant cook, kitchenhand etc.). Student will earn 30 competence points, which can be incorporated in the vocational upper secondary qualification in tourism, restaurant and catering services or nature and environment.
During November students participate either on contact teaching period or perform these studies online through Open Moodle learning platform. All the students will be educated with Hygiene and Alcohol proficiency certificates and furthermore they will spend a day outdoors cooking and serving traditional Lappish dishes by fire. After this they will start their winter season with good confidence working in tourism companies and of course simultaneously they will be learning through their work.
This local qualification unit will take place again next winter season 2025-2026, giving the chance to employers to provide a good introduction to their employers. They will be familiarized with Lapland region, the tourism industry here and its operational environment.
Vocational qualification Cook starting in English in spring 2025
New vocational upper secondary qualification in Restaurant and Catering Services, Restaurant cook is starting next spring. This is REDU’s first vocational upper secondary qualification, that will be organized completely in English language. Training period is from 11.3.2025 to 31.5.2027 as contact teaching studies in Rovaniemi.
Lisätietoja/More information:
Mirva Akkanen, puh./tel. +358 40 184 6939, mirva.akkanen@redu.fi