Turvallisia elintarvikkeita luonnontuotteista - tuotantoa ja luontoruokailuja -webinaari

19.11.2021 julkaistu

Webinaarin järjestää Lappi Luxus – palveluja ja tuotteita lappilaiseen hyvinvointimatkailuun -hanke.

Webinaarissa syvennytään luonnontuotteiden turvalliseen käyttöön ja tuotantoon elintarviketoiminnassa sekä tuotteiden prosessointiin vaikuttavaan lainsäädäntöön. Webinaarissa tarkastellaan villiruokaan ja maastoruokailuun liittyviä riskejä ja säädöksiä. 

Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti luonnontuote-, matkailu- ja hyvinvointialan toimijoille, jotka hyödyntävät luonnon raaka-aineita elintarvike- ja/tai ohjelmapalvelutuotannossa sekä muille aiheesta kiinnostuneille.

Aika: perjantai 19.11.2021 klo 12.30–14.30 

Paikka: Microsoft Teams

Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä asiantuntijoille etukäteen maanantaihin 15.11. klo 15.00 mennessä ilmoittautumisen yhteydessä. 

Ohjelma  

klo 12.30  Webinaarin avaus, Aini Ojala, Lapin koulutuskeskus REDU

klo 12.35  Luonnonvaraisten kasvien käyttö elintarvikkeissa, Juho Haveri-Heikkilä, Lapin ammattikorkeakoulu

klo 12.55  Luonnontuotteiden prosessointi – elintarvikelainsäädännön tilavaatimukset, Petri Muje, Lapin ammattikorkeakoulu ja terveystarkastaja Antero Juvani, Rovakaaren ympäristöterveydenhuolto

klo 13.25  Biolaboratorion esittely, Petri Muje

klo 13.30  Tauko

klo 13.40  Yrittäjän puheenvuoro

klo 13.55  Villiruoan ja maastoruokailun lainsäädäntö ja riskit – Ruokaviraston asiantuntija

klo 14.25  Keskustelua ja kysymyksiä päivän aiheista

klo 14.30  Webinaarin yhteenveto ja lopetus, Petri Muje

Ilmoittautuminen 18.11. klo 12.00 mennessä.

Webinaarin Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneille torstaina 18.11. iltapäivällä. Tilaisuus nauhoitetaan ja tallenne on nähtävillä jälkikäteen hankkeen YouTube-kanavalla.   

Lisätietoa: Petri Muje, Lapin ammattikorkeakoulu, petri.muje@lapinamk.fi 

Webinaari on osallistujille maksuton.