Ensimmäistä ja toista koronarokotusta saa Rovaniemellä ilman ajanvarausta 20.9. lähtien

15.9.2021 julkaistu

Korona-rokotteen hankkiminen on nyt tehty helpoksi Rovaniemellä.

Rovaniemen kaupungintalon rokotuspisteeltä (Hallituskatu 7) saa jatkossa ensimmäisen tai toisen koronarokotuksen helposti ilman ajanvarausta maanantaista 20.9. lähtien joka arkipäivä seuraavasti:

 • Maanantaisin klo 8.15–15.15
 • Tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 8.15–17.00
 • Torstaisin klo 8.15–15.15
 • Perjantaisin klo 8.15–13.30.

Rokotettavaksi voi tulla ilman ajanvarausta, vaikka rokotusaika olisi jo varattuna. Tällöin varatun ajan voi perua verkossa (rovaniemi.terveytesi.fi) tai tullessaan rokotettavaksi kaupungintalolle. Rokotukseen voi myös tulla varatulla ajalla.

Toista rokotetta hakevan on huomioitava, että 1. ja 2. rokotteen väliksi tulee vähintään kuusi viikkoa. 

Rokotteina käytetään Modernaa tai Comirnatya.


Yhteiskunnan avautuessa rokottamattoman riski saada korona kasvaa

Rovaniemen kaupunki suosittelee, että mahdollisimman moni ottaa koronarokotuksen. Rokotus kannattaa ottaa seuraavista syistä: 

 1. Rokote suojaa vakavalta tautimuodolta hyvin
  Koronavirus aiheuttaa äkillisen hengitystieinfektion, joka voi johtaa erittäin vakavaan, tehohoitoa vaativaan tilaan. Vakavaa tautimuotoa esiintyy kaikissa ikäryhmissä. 

  Tutkimusten mukaan kaksi rokoteannosta suojaa koronavirukselta erittäin hyvin. Rokottamattomalla on selvästi suurempi riski saada oireinen koronavirustauti. Viime viikkoina tartuntoja on ilmaantunut suhteellisesti eniten rokottamattomilla 10–49-vuotiailla.

 2. Rokottamattoman riski saada korona on kasvamassa
  Kun yhteiskuntaa avataa lähiaikoina, rokottamattoman riski saada koronavirus moninkertaistuu. Muun muassa matkailun avautuminen tuo lisää virusta myös Suomeen, mikä lisää tartunnan riskiä kotimaassa.

 3. Influenssa ja korona ovat ikävä yhdistelmä
  Kun yhteiskunta avautuu, on odotettavissa, että myös influenssavirus alkaa levitä väestössä tehokkaammin. Influenssaan ja koronatautiin voi sairastua yhtä aikaa, ja yhdessä nämä voivat muodostaa vielä vaikeamman taudin kuin pelkkä koronavirus. 
   
 4. Rokotetun on helpompi matkustaa
  Kun matkailua avataan, moni maa päästää maahan vain rokotettuja. 
   
 5. Rokotettu voi välttää karanteenin
  Altistustilanteissa täyden rokotussuojan saaneita ei pääsääntöisesti määrätä karanteeniin. Rokotuksen ottamalla voi siis välttyä siltä, että joutuu viettämään 10 päivää kotona oltuaan tilassa, jossa on ollut koronatartunnan saanut henkilö

Lisätietoa: 

Rokotusjärjestelyt: Kaisa Kuusela, palvelualuepäällikkö, kaisa.kuusela@rovaniemi.fi, p. 050-5946598
Rokotusten hyödyt: Paula Reponen, hallintoylilääkäri, paula.reponen@rovaniemi.fi, p. 040-